Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги суб’єктів господарювання!
AA

До уваги суб’єктів господарювання!

Міжнародна організація праці (МОП) розпочала в Україні новий проєкт «Забезпечення участі жінок у ринку праці через розширення послуг із дошкільної освіти й догляду за дітьми».

Серед іншого, проєкт сприятиме розробленню та пілотуванню гнучких та доступних моделей закладів із дошкільної освіти й догляду за дітьми; ухваленню змін до законодавства та формалізації діяльності індивідуальних нянь відповідно до міжнародних та європейських трудових норм; залучення жінок до ринку праці у середньостроковій перспективі та у період післявоєнного відновлення; зміцнення економічної спроможності жінок, особливо матерів малих дітей.

Одним із ключових напрямків проєкту є організація можливості догляду за дітьми за місцем роботи одного з батьків в разі нестачі місць у державних/приватних дитячих садках в певному населеному пункті та з метою підвищення продуктивності і лояльності працівників.

- Компанія (підприємство, установа) організує дитячий простір/центр/кімнату/клуб, що не вимагає спеціального ліцензування, як у випадку повноцінного дитячого садка.

- Дитячий простір/центр/кімната/клуб можуть розміщуватись в приміщенні компанії (підприємства, установи) або у приміщенні, наближеному до нього. Основні вимоги: наявність базових комунікацій та доступ до укриття/бомбосховища.

- Для облаштування приміщення МОП надає грант в розмірі до 25 000 дол. Та допомагає із забезпеченням будівельних матеріалів.

- Харчування дітей може здійснюватись в їдальні компанії (підприємства, установи) або шляхом замовлення послуг кейтерінгу. Харчування може фінансуватись із бюджету компанії (установи) або батьками.

- Вихователь/інструктор для дітей може фінансуватись із бюджету компанії (підприємства, установи) або батьками. За потреби МОП надає сприяння у пошуку дитячого вихователя/інструктора з педагогічною освітою, а також у складанні денної програми дитячих активностей для всіх вікових категорій.

- Проєктом МОП вітається створення дитячих просторів/центрів/кімнат/клубів на основі державно-приватного партнерства.

В Україні вже були реалізовані проєкти створення можливостей догляду за дітьми за місцем роботи батьків, зокрема, в компаніях Астарта, Нафтогаз України, МХП, Sense Bank, які готові поділитися досвідом.

Для взяття участі у реалізації подібного проєкту і, в разі зацікавленості, просимо заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/HBB5f3rKKNSAyWXG8

У разі виникнення труднощів у заповнені анкети, фахівцями управління економічного розвитку Южноураїнської міської ради буде надана необхідна допомога.

Контактна інформація:

м.т. +380503533402, e-mail: ved3@uspp.org.ua

Контактна особа: Куцева Світлана Геннадіївна.

Читайте також