Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги населення громади!
AA

До уваги населення громади!

Президентом України Володимиром Зеленським підписано Указ «Про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України» від 16.03.2022 р. №143/2022.

«З метою вшанування світлої пам'яті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України, постановляю: започаткувати проведення щоденно о 9 годині 00 хвилин загально-національної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, яку оголошувати у всіх засобах масової інформації незалежно від форми власності», – йдеться у документі.

Згідно з Указом, Кабінету Міністрів, обласним і Київській міській державним адміністраціям доручено забезпечувати проведення загально-національної хвилини мовчання, у тому числі у закладах освіти.

За дорученням міського голови на адміністративній території та об’єктах Южноукраїнської міської територіальної громади з використанням ресурсів та обладнання міської автоматизованої системи централізованого оповіщення  МАСЦО через блоки доведення аудіо-інформації, здійснювалась трансляція загальнонаціональної хвилини мовчання. Для активізації системи задіювався FM-канал «Авторадіо» на частоті 102,4 МГц.

18.11.2022 з технічних причин трансляція загальнонаціональної хвилини мовчання на території міста була припинена.

З початку лютого 2023 року тестова ретрансляція після процедури перереєстрації на нового провайдера «Українське Радіо» на частоті 102,4 МГц була поновлена. Однак, внаслідок заміни систем   передавального комплексу та встановлення нового обладнання МАСЦО в місті та сільських населених пунктах не вдалося одразу поновити трансляцію заздалегідь підготовлених мовних інформаційних повідомлень (заходів загальнонаціональної хвилини мовчання).

На теперішній час проводяться пусково-налагоджувальні та регламентні роботи з підключення МАСЦО (блоку перехоплення мовлення радіо) до апаратного комплексу FM-ретранслятора. Після їх завершення трансляцію буде поновлено.

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...