Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Дня української писемності та мови
AA

До Дня української писемності та мови

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося відкриття творчого вечору «Мова – голос нації», присвяченого Дню украї́нської писе́мності та мо́ви.

Прикрасою вечору стали власні твори, що продекламувала талановита місцева поетеса Валентина Тищенко. Також у заході виступили талановиті вихованці гуртка «Чарівний світ слова» Центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом Світлани Козариної.

Святкову атмосферу допомагали створювати талановитий колектив Южноукраїнської дитячої школи мистецтв, а саме: концертмейстерка Тетяна Лосева та керівниця Євгенія Томіліна. Крім того, гості заходу змогли оглянути виставку тематичних картин місцевих художників Валентини Литвин, Вікторії Коваленко, Тетяни Войнич, Олександра Куличенка, Юрія Бондаря, Марини Повазнюк тощо. Також всі присутні могли зробити селфі в українському стилі біля тематичної фотозони.

День украї́нської писе́мності та мо́ви — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 27 жовтня. За православним календарем — день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...