Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Дня Незалежності України
AA

До Дня Незалежності України

В Южноукраїнському міському історичному музеї експоновано виставку художнього мистецтва «Мальовнича Україна очима митців» до Дня Незалежності України, на якій представлено різні техніки виконання образотворчого мистецтва, таких як живопис олійними фарбами, акриловими фарбами, роботи виконані пастеллю тощо. В виставці прийняли участь талановиті місцеві художники: Вікторія Ковальова, Ірина Ачкасова, Тетяна Войнич, Леонід Щельник та інші. Їх роботи вражають своєю неповторністю та мальовничістю. Окремо хочеться відмітити майстриню Валентину Литвин, яка крім унікальних вишитих картин виготовляє обереги для українських захисників, чудові іграшки та різні аксесуари в українському стилі. Валентина є матір’ю Олександра Литвина, Героя, що загинув на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів.

Несподіваним подарунком для музею стали українські гобелени Тамари Чебаненко – жительки міста, у якій була мрія, щоб її роботи були передані до музею. Гобелени – це оригінальне художнє явище, яке значною мірою відображає етнічну специфіку, рівень культури, естетичні смаки й особливості світосприйняття. Вони виконані в техніці класичного українського ручного ткання, в більшості своїй - гладкого ткання. За допомогою орнаменту і кольору вони відтворюють мотиви природи, що майстерно переплітаються з мотивами реального життя.

День Незалежності України – державне свято України, яке відзначається щорічно 24 серпня на честь прийняття Верховною радою УРСР «Акта проголошення Незалежності України».

Ця визначна дата навіки ввійшла в історію нашої молодої держави золотою сторінкою її біографії, законодавчо закріпивши вікові прагнення українського народу до національного відродження та свободи. 32 роки незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася, як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу.

Виставка діє з 23.08 до 28.08.2023 року, за довідками звертайтеся за телефоном: (05136) 5-63-71.

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...