Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Дня Конституції України
AA

До Дня Конституції України

В Южноукраїнському міському історичному музеї експоновано виставку науково-допоміжного матеріалу «Конституція – наш закон, наша сила» до Дня Конституції України. Сформована вона на основі, світлин, книг, тематичних матеріалів з фонду музею, починаючи з початку XVIІІ століття та закінчуючи сьогоденням. Зокрема, увазі відвідувачів представлені фотокопії сторінок «Пактів і Конституції…» Гетьмана Пилипа Орлика (1710 р.), проекти Конституцій УНР (1917–1920 рр.), тощо.

Також для дітей з літнього  табору «Happi Kids» проведено вікторину на знання Конституції України та показано пізнавальне дитяче відео, яке ознайомило дітей з державним святом -  Днем Конституції  України. Мета відеоматеріалу розказати про основні права та обов'язки дітей, забезпечити формування у підростаючого покоління патріотичних почуттів.

День Конституції України — державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України у 1996 р. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Це було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

 

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...