Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Дня фізичної культури та спорту
AA

До Дня фізичної культури та спорту

День фізичної культури і спорту України традиційно відзначається в другу суботу вересня. У Южноукраїнському міському історичному музеї з 9 вересня по 15 вересня діє експозиція «Крокуємо здоровими у світле майбуття» до Дня фізичної культури і спорту. Цього року співробітники музею спільно з комунальним закладом «Южноукраїнська дитячо-юнацька спортивна школа» вирішили здивувати южноукраїнців цікавою тематичною виставкою, основою якої стали спортивні нагороди, грамоти й медалі, світлини спортсменів та спортивна екіпіровка.

Також в експозиції присутні матеріали, надані місцевими спортсменами та тренерами, які ілюструють їх участь на європейських та світових змаганнях. А ще відвідувачі музею можуть ознайомитися з унікальними фотографіями 70-90-х років, в яких висвітлена історія становлення спорту в нашому місті. Родзинкою експозиції стали картини місцевої художниці Марії Ачкасової на спортивну тематику.

Вже стало доброю традицією проводити у виставковій залі музею шаховий турнір під керівництвом Генадія Мітченко - тренера – викладача секції шашок та шахів СК «Олімп» ВП ЮУ АЕС та за підтримки управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради. В турнірі взяли участь вихованці секції та жителі міста та були нагороджені грамотами, медалями та цінними подарунками.

Також на музейній сцені відбулося шоу студії повітряної гімнастики "Mary art fly". Вихованцями студії виконувалися висотні трюки на повітряних полотнах, кільцях. На єдиному в Україні металевому сердечку виступила керівник студії Марія Ачкасова. Незабутнє враження на глядачів справив виступ професійного еквілібриста,  артиста цирку міжнародного рівня Олексія Трунова. На захід були запрошені рятувальники, так як використовувалося устаткування рівня Міжнародних Чемпіонатів, де вихованці студії постійно займають призові місця.

Спорт займає важливе місце у фізичній та духовній культурі українського суспільства. Без сумніву, саме фізично загартовані особистості, яким притаманні цілеспрямованість, наполегливість і воля до перемоги, завжди були опорою громади, її рушійною силою та гордістю.

 

 

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...