Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Безоплатні медичні послуги у випадку інсульту під час війни
AA

Безоплатні медичні послуги у випадку інсульту під час війни

Програма медичних гарантій продовжує працювати навіть під час війни. Пацієнти, як і раніше, можуть отримувати безоплатно медичну допомогу, за яку сплачує держава.

Пацієнти, які – через бойові дії – змушені були переїхати до Южноукраїнської міської територіальної громади, можуть отримати необхідну їм медичну допомогу в комунальному некомерційному підприємстві «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» (далі – КНП «ЮМБЛ») та некомерційному комунальному підприємстві «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (далі - НКП «ЮМЦПМСД») за місцем фактичного перебування, місце реєстрації пацієнта не має значення. 

Нагадуємо, серед безоплатних послуг, які гарантовані пацієнту з інсультом чи підозрою на нього:

  • первинний огляд,
  • термінова комп’ютерна томографія,
  • лабораторні та інструментальні дослідження.

Також до безоплатних послуг входять:

  • тромболітична терапія включно з необхідними ліками,
  • знеболення всіх етапів діагностики та лікування,
  • ліки з Нацпереліку.

Національна служба здоров’я України оплачує і вторинну профілактику інсульту, харчування в стаціонарі та медичну реабілітацію.

Пацієнту з підозрою на інсульт не потрібне направлення лікаря, щоб отримати медичну допомогу безоплатно, адже це – невідкладний стан. Допомогу медики надають незалежно від наявності направлення чи декларації з лікарем. 

Звертаємо увагу, у разі необґрунтованої відмови у наданні меддопомоги або якщо комунальні медичні заклади КНП «ЮМБЛ» та НКП «ЮМЦПМСД», маючи змогу продіагностувати пацієнта, направляють його на платну діагностику у приватний заклад, закликаємо звертатися на гарячу лінію управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради  – за телефоном (05136) 4-63-87, з 800 – 1700 з понеділка по п’ятницю.

Комунальні медичні заклади КНП «ЮМБЛ» та НКП «ЮМЦПМСД», не законтрактовано за Програмою медичних гарантій, щодо надання медичної допомоги хворих на інсульт, тому хворих з даним діагнозом госпіталізують до Комунального підприємства "Комунальне некомерційне підприємство Вознесенська багатопрофільна лікарняВознесенської міської ради.

 

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...