Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 45-та сесія Южноукраїнської міської ради: розглянуто 40 питань
AA

45-та сесія Южноукраїнської міської ради: розглянуто 40 питань

28 березня відбулася 45-та сесія Южноукраїнської міської ради VIII скликання під головуванням секретаря ради Дениса Кравченка та за участі 24 депутатів.

На початку засідання відбулося урочисте вручення державних нагород посмертно – Орденів за мужність ІІІ ступеня – рідним шести загиблих Героїв громади:

Колесника Олександра Вікторовича;

Савостова Олександра Сергійовича;

Стрижка Іллю Миколайовича;

Василенка Євгена Леонідовича;

Стовбура Володимира Володимировича;

Діжевського Петра Валерійовича.

Перед депутатами міської ради виступила депутат Миколаївської обласної ради Людмила Самчинська. Вона подякувала всім, хто допоміг її благодійному фонду «Берегиня» зібрати кошти на придбання обладнання для ЗСУ, а також висловила свою думку щодо роботи низки комісій, зокрема щодо перевірки розподілу гуманітарної допомоги з початку повномасштабного вторгнення.

Після коригування затверджений порядок денний налічував 40 питань.

Депутати внесли зміни до структури та чисельності виконавчих органів Южноукраїнської міської ради, апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету, скоротивши двох заступників міського голови – вакантну посаду та посаду, яку займає Сергій Горностай. Він буде звільнений з дотриманням всіх норм чинного законодавства України.

Двом військовослужбовцям громади, які загинули під час виконання бойових завдань, присвоєно звання «Почесний громадянин громади» (посмертно) – Дмитру Анатолійовичу Яровому та Віталію Євгеновичу Андрушківу.

Внесені зміни до складу виконавчого комітету – його чисельність скорочена з 18 членів до 16-ти: за власним бажанням з нього вийшов Вячеслав  Громенко.

Також були підтримані наступні рішення:

«Про виділення коштів з Фонду міської ради на виконання депутатських повноважень»;

«Про внесення змін до бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади на 2024 рік»;

 «Про покладання функцій уповноваженого органу управління у сфері орендних відносин на період дії воєнного стану»;

«Про внесення змін до Програми увіковічення пам’яті військовослужбовців та добровольців, котрі віддали життя за незалежність України та захоронені на території Южноукраїнської міської територіальної громади на 2023-2025 роки»;

«Про внесення змін до Переліку адміністративних послуг, що надаються виключно через Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська, затвердженого рішенням міської ради від 28.10.2021 № 705»;

«Про внесення доповнення до Цільової програми захисту населення і територій Южноукраїнської міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій місцевого рівня на 2023-2027 роки» тощо.

Наприкінці сесії директор КНП ЮМБЛ Сергій Лупов на виконання протокольного доручення, отриманого на попередній сесії, надав вичерпну інформацію щодо претендування лікарні на вищу категорію – на статус кластерної лікарні. Начальник управління УЖКГ Володимир Божко також звітував про виконання рішення міської ради від 30.06.2022 року № 1057 «Про покладання функцій уповноваженого  органу управління у сфері орендних відносин на період воєнного стану».

Більш детально про 45-у сесію Южноукраїнської міської ради дивіться у відео за посиланням: http://yu.mk.ua/news/show/45_sesiya_yuzhnoukrainskoi_miskoi_radi_vid_28032024? 

 

Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 45 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 45&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 44 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 44&nbs...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 43 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання...

Бюджет – 2024 прийнято

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

21 грудня відбулася остання у цьому році 42-а сесія Южноукраїнської міської ради. Перед початком...