Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Діти малюють мирний атом
AA

Діти малюють мирний атом

18 грудня в інформаційному центрі «Імпульс» Южно-Української АЕС нагородили переможців, призерів і учасників міського конкурсу дитячої творчості «Атом для миру та процвітання», який традиційно проводиться напередодні професійного свята енергетиків. Цього року призерами стали 27 юних талантів з міста-супутника АЕС. Усього на конкурс, що проходив у трьох вікових категоріях, було надано 86 робіт.

Організаторами щорічного творчого турніру під назвою «Атом для миру та процвітання» вже 15 років поспіль виступає Южно-Українська АЕС. Конкурс проводиться для учнів загальноосвітніх шкіл, гімназії, ліцею та дитячої школи мистецтв Южноукраїнська, а також дітей, які займаються в гуртках і студіях Палацу культури атомної станції «Енергетик», міських Центру дитячої та юнацької творчості, Станції юних техніків, Центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Вік учасників - від 7 до 17 років. Цього року до традиційної номінації «живопис» додалися також «ужиткове мистецтво з вторинної сировини» та «електронна листівка до Дня енергетика». Визначаючи кращу роботу, журі враховувало відображення та розкриття теми, оригінальність і креативність мислення, майстерність і складність виконання. За словами членів журі, їм дісталася дуже важка роль - вибирати переможців, - адже кожна робота по-своєму гарна та талановита. Та все ж після довгих суперечок і роздумів автори кращих робіт були названі.

У номінації «живопис» перше місце в молодшій віковій групі (7-9 років) присуджено Євгенії Різун (7 років, студія «Декор», ПК «Енергетик») за роботу «Світло та тепло», у середній (10-13 років) - Єлизаветі Шпота (11 років, дитяча школа мистецтв) за малюнок «Веселі чобітки»,  у старшій (14-17 років) – Дар’ї Романчишеній (14 років, дитяча школа мистецтв) за роботу «Дерево миру».

У номінації «ужиткове мистецтво» переможцями стали: в молодшій віковій групі - Дарина Травінська (7 років, студія «Декор», ПК «Енергетик») за роботу «Весела Адель», у середній - Діана Пінул (13 років, гурток виготовлення сувенірів, Станція юних техніків) за роботу «Веселка українських АЕС»,  у старшій  - Богдан Бойко та Надія Волохова (гурток технічного моделювання, Южноукраїнський професійний ліцей) за роботу «Торшер».

У номінації «електронна листівка» кращою в молодшій віковій групі визнано роботу «Енергоялинка» Святослава Грицевича (8 років, студія «Декор», ПК «Енергетик»), у середній - роботу «Всі енергетики Землі» Єлизавети Воробйової (10 років, загальноосвітня школа №4).

Спонсором конкурсу, за традицією, виступала Южно-Українська атомна електростанція та профком підприємства. Переможці та призери творчого змагання отримали грошові винагороди, а  всі без винятку учасники і їхні керівники - пам'ятні подарунки.

Усі конкурсні роботи можна побачити на виставковій експозиції, розгорнутій у Палаці культури «Енергетик». Частину з них буде використано під час розробки перекидного настільного календаря, який щорічно видає відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС.


 


 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...