Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Діти малюють мирний атом

23.12.2015
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС

18 грудня в інформаційному центрі «Імпульс» Южно-Української АЕС нагородили переможців, призерів і учасників міського конкурсу дитячої творчості «Атом для миру та процвітання», який традиційно проводиться напередодні професійного свята енергетиків. Цього року призерами стали 27 юних талантів з міста-супутника АЕС. Усього на конкурс, що проходив у трьох вікових категоріях, було надано 86 робіт.

Організаторами щорічного творчого турніру під назвою «Атом для миру та процвітання» вже 15 років поспіль виступає Южно-Українська АЕС. Конкурс проводиться для учнів загальноосвітніх шкіл, гімназії, ліцею та дитячої школи мистецтв Южноукраїнська, а також дітей, які займаються в гуртках і студіях Палацу культури атомної станції «Енергетик», міських Центру дитячої та юнацької творчості, Станції юних техніків, Центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Вік учасників - від 7 до 17 років. Цього року до традиційної номінації «живопис» додалися також «ужиткове мистецтво з вторинної сировини» та «електронна листівка до Дня енергетика». Визначаючи кращу роботу, журі враховувало відображення та розкриття теми, оригінальність і креативність мислення, майстерність і складність виконання. За словами членів журі, їм дісталася дуже важка роль - вибирати переможців, - адже кожна робота по-своєму гарна та талановита. Та все ж після довгих суперечок і роздумів автори кращих робіт були названі.

У номінації «живопис» перше місце в молодшій віковій групі (7-9 років) присуджено Євгенії Різун (7 років, студія «Декор», ПК «Енергетик») за роботу «Світло та тепло», у середній (10-13 років) - Єлизаветі Шпота (11 років, дитяча школа мистецтв) за малюнок «Веселі чобітки»,  у старшій (14-17 років) – Дар’ї Романчишеній (14 років, дитяча школа мистецтв) за роботу «Дерево миру».

У номінації «ужиткове мистецтво» переможцями стали: в молодшій віковій групі - Дарина Травінська (7 років, студія «Декор», ПК «Енергетик») за роботу «Весела Адель», у середній - Діана Пінул (13 років, гурток виготовлення сувенірів, Станція юних техніків) за роботу «Веселка українських АЕС»,  у старшій  - Богдан Бойко та Надія Волохова (гурток технічного моделювання, Южноукраїнський професійний ліцей) за роботу «Торшер».

У номінації «електронна листівка» кращою в молодшій віковій групі визнано роботу «Енергоялинка» Святослава Грицевича (8 років, студія «Декор», ПК «Енергетик»), у середній - роботу «Всі енергетики Землі» Єлизавети Воробйової (10 років, загальноосвітня школа №4).

Спонсором конкурсу, за традицією, виступала Южно-Українська атомна електростанція та профком підприємства. Переможці та призери творчого змагання отримали грошові винагороди, а  всі без винятку учасники і їхні керівники - пам'ятні подарунки.

Усі конкурсні роботи можна побачити на виставковій експозиції, розгорнутій у Палаці культури «Енергетик». Частину з них буде використано під час розробки перекидного настільного календаря, який щорічно видає відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС.