Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У ВП ЮУАЕС для потреб армії відремонтували чергову техніку
AA

У ВП ЮУАЕС для потреб армії відремонтували чергову техніку

17 серпня після капітального ремонту на базі автотранспортного господарства (АТГ) ВП «Южно-Українська АЕС» 79-й окремій аеромобільній бригаді передано чергову партію автомобілів і військової техніки. На передову повертаються один БТР-70, два ГАЗ-66 і два УАЗ-469. Місяцем раніше в АТГ були відновлені для АТО ще три одиниці техніки - «Nissan-Tеrrano»,  УАЗ-469 і ГАЗ-66.

- Машини в АТГ надійшли із зони проведення АТО, - зазначає директор автотранспортного господарства, виконавчий директор добродійного фонду «Миротворець» Петро Форостяний. - Кажучи звичною мовою, - живого місця на них не було, проте завдяки добровольцям і добродійній допомозі працівників автотранспортного господарства та профспілкового комітету ДП НАЕК «Енергоатом», техніку ми відновили. До місця постійної дислокації машини відправились заправлені паливом, укомплектовані інструментом і вогнегасниками.

Під час ремонту автомобільної і бойової техніки довелося капітально відновити кузовні деталі та агрегати, у тому числі мости, двигуни, коробки, стартери, радіатори, генератори тощо. Крім того, місцеві умільці вдосконалили та переконструювали БТР-70, оснастивши його додатковим люком. Він забезпечений гідравлічним насосом і затвором, що дозволить бійцеві в повному обмундируванні швидко та безпечно десантуватися під час руху бронемашини. Модернізація торкнулася також башти бронетранспортера. Наразі нею можна управляти з двох позицій. Автори ноу-хау працівники автотранспортного господарства ВП ЮУАЕС майстер Юрій Чабан і водій Валерій Левицький.

- Коли ми думали над технічним рішенням цієї задачі, звертали увагу не лише на мобільність висадки десанта з машини, а й на те, щоб конструкція була маловитратною та швидкою у виготовленні, - ділиться напрацюваннями Ю.Чабан. - Витрати на один БТР склали близько 2 тисяч гривень. Сподіваємося, що після випробування машини у бойових умовах, наша ідея з переобладнання цієї військової техніки знайде своїх послідовників. Ми готові ділитися досвідом. Його покрокова фотоінструкція незабаром з'явиться в соціальній мережі на сторінці добродійного фонду «Миротворець». У країні багато військової техніки, яку потрібно модернізувати та покращувати. А за наявності визначеного недорогого устаткування, групи з 4 осіб (зварювальника, електрика та двох слюсарів) «оновлену» машину можна зробити за 12 годин.

Військові, приймаючи техніку на озброєння, відзначили високу майстерність ремонтників, які у вільний від роботи час повертали її до життя та вдосконалили. За словами заступника командира аеромобільної бригади підполковника Дмитра Марченка, в автотранспортному господарстві атомної станції для потреб військової частини було відремонтовано вже близько чотирьох десятків одиниць техніки. І доки мир не настав, допомога знадобиться ще не одноразово.

Представники 79-ої окремої аеромобільної бригади за відремонтованою технікою приїхали не з порожніми руками. Від імені командування частини та всього особового складу вісьмом працівникам ВП ЮУАЕС було вручено грамоти та виражена вдячність за допомогу в обороні нашої держави.

Під час урочистої частини генеральний директор Южно-Української АЕС Володимир Лісніченко підкреслив:

- Атомники протягом усього військового конфлікту допомагали армії і продовжуватимуть це робити. У найскрутніші години ми завжди підставляли своє плече військовим: чи то добродійні перерахування з заробітних плат на придбання всього необхідного, чи ремонт техніки. Щодня своєю працею южно-українські енергетики вкладають свою частку в справу підвищення обороноздатності української армії. Це стало вже традицією. Така активна позиція працівників енергокомплексу сприяє об'єднанню нашого народу. Хоч і такою неймовірною ціною. Хочу побажати, аби бійці поверталися додому, де їх чекають матері, сестри, дружини та діти, живими і неушкодженими. А персоналу - велике спасибі та низький уклін за роботу.

Протягом 2014-2015 років у ВП ЮУАЕС було відремонтовано 21 одиницю автомобільної техніки, 13 БТР-70 і один БТР-80. Близько 280 тисяч гривень і три місяці знадобилося 15-ти добровольцям для ремонту останніх восьми машин. На сьогодні розглядається можливість організації виїзної бригади для навчання фахівців ремонтної роти 79-ї аеромобільної бригади з переобладнання БТР-70, що знаходяться на даний момент в зоні АТО.

 


Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 02.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 02 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Зарахування до страхового стажу періоду догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для розрахунку страхової виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до частини 1 статті 14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціа...

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...