Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулися міжнародні змагання зі спортивного орієнтування «Кубок Партизанської Іскри»
AA

Відбулися міжнародні змагання зі спортивного орієнтування «Кубок Партизанської Іскри»

З 29 травня до 1 червня  біля с. Актове відбулися  міжнародні змагання зі спортивного орієнтування «Кубок Партизанської Іскри», які стали вже традиційними серед орієнтувальників не тільки України, а й інших республік колишнього СРСР. У змаганнях взяли участь більше 240 спортсменів з багатьох (більше 18) міст України та республіки Молдова, це майже у 1,5 рази більше, чим у минулому році, що підтверджує незмінну популярність цих змагань, які уже 31-й сезон проводить секція спортивного орієнтування     м. Южноукраїнська, в авангарді  якої стоять працівники ЮУ АЕС.

Змагання проходили на території вже відомого не тільки в Україні, а й за її межами, Національного природного парку «Бузький гард» на протязі трьох днів, вид  змагань -  в заданому напрямку. У перший день змагання проходили на видовищних, неповторних  схилах Актовського каньйону, другий день змагань проходив у мальовничих місцях Трикратського лісу (так званий «Лабіринт») біля с.Трикрати, в третій день відбулися захоплюючі змагання по типу «естафети одного учасника», де дистанція складалася з трьох етапів у вигляді «ромашки».

Коригуванням та підготовкою картографічних матеріалів всіх трьох днів займався Григорій Дяченко, який вже багато років відданий спортивному орієнтуванню. Дистанції сплановані майстром спорту України по спортивному орієнтуванню Лесею Свідницькою, організацією та підготовкою змагань займався голова Миколаївської федерації спортивного орієнтування Микола Скуляр, він же був головним суддею змагань.

31 травня, в другий день змагань, під вечір, на імпровізованій сцені під деревами, був організований захоплюючий вечір авторської пісні, на якому люб’язно погодились виконати свої пісні відомі в нашому місті барди, члени клубу «Філін»  Світлана Філімонова, Сергій  Курашенко (м. Первомайськ), Олексій Бондар та Денис Бєлоін і короткочасний дощ не вплинув на дружню та теплу атмосферу вечору.

Учасники змагань, дорослі та діти змогли не тільки прийняти участь у змаганнях, а й приємно відпочити, насолоджуючись неповторною природою Національного природного парку та приймаючи водні процедури в  річці Гарбузинці.

Незмінний помічник у проведенні змагань - управління молоді, спорту та культури м. Южноукраїнська, допомогло підготувати комплект грамот та два кубки для нагородження призерів змагань.

Всі призери отримали грамоти, медалі та барвисті вимпели змагань із зображенням символів м. Южноукраїнська, Южноукраїнської АЕС та  Бузького Гарду.

Володарями «Кубка Партизанської Іскри-2015» стали переможці елітних груп:

Ж21Е - Андросова Тетяна, кандидат у майстри спорту, м. Южноукраїнськ, вихованка секції спортивного орієнтування ККСС «Олімп»;

М21Е - Кандибей Євген, майстер спорту, м. Суми.

Нагородження проводилося за сумою результатів перших двох днів та  підсумкового забігу в гандикапі  в третій день.

По кожному із трьох днів і по сумі трьох днів найкращі результати  показали вихованці секції спортивного орієнтування ККСС «Олімп» Граждан Микита - І місце, Ткаченко Женя - ІІ місце, Кондратевич Максим - ІІІ місце в групі М12 (11-12років) та працівник ЮУ АЕС Віктор Ляблін, кандидат у майстри спорту, який зайняв  І місце по сумі трьох днів в групі М55, в групі М35 третій результат показав працівник ЮУ АЕС Агафонов Дмитро. Серед жінок І місце зайняла южноукраїнка Петренко  Марина, ІІ місце теж за Южноукраїнськом (Драгой Ольга). У групі Ж12 Свідницька Настя зайняла ІІ місце, Гуценко Ліза в групі Ж16 – І місце.

Слід зазначити, що в змаганнях з орієнтування брали участь спортсмени віком від 10 до 75 років, що робить честь як одним, так і іншим і вселяє впевненість у тому, що спортивне орієнтування буде залучати все більше прихильників.

Вітаємо наших юних южноукраїнських спортсменів та їх тренера з ККСС «Олімп» Бінюк Ірину з досягнутими результатами, всіх переможців та призерів, бажаємо здоров’я та досягти нових вершин майстерності.

Детальний фоторепортаж змагань можна подивитись на сайті http://part-iskra.org в розділі Фото, 2015 рік, Партизанська Іскра 2015.

 

Читайте також

Повідомлення

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відповідно  до Закону України «Про  засади державної регуляторної політики у сфері г...