Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Нові енергоблоки – потужний поштовх для розвитку Южноукраїнської громади
AA

Нові енергоблоки – потужний поштовх для розвитку Южноукраїнської громади

У філії «ВП ПАЕС» 7 травня відбулася робоча зустріч за участі в.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, голови Миколаївської обласної ради Антона Табунщика, міського голови Валерія Онуфрієнка, секретаря Южноукраїнської міської ради Дениса Кравченка, генерального директора філії «ВП ПАЕС» Ігоря Половича та трудового колективу філії. Під час зустрічі обговорювались підготовчі роботи щодо будівництва двох нових енергоблоків на Південноукраїнській АЕС та кроки із довгострокового самозабезпечення Енергоатома ядерним паливом.
Петро Котін повідомив, що на Південноукраїнській АЕС, де наразі експлуатуються три енергоблоки загальною потужністю 3000 МВт, буде збудовано два нових енергоблоки АР1000 за технологією Westinghouse. Він нагадав, що згідно з Енергетичною стратегією України до 2050 року державі потрібно мати 24 ГВт атомних потужностей. Загалом Енергоатом та Westinghouse домовились про будівництво в Україні дев’яти нових енергоблоків за технологією АР1000. Петро Борисович також подякував жителям Южноукраїнській громаді, які надали згоду на будівництво технологічного комплексу з виробництва тепловиділяючих збірок на слуханнях, що відбулися 4 квітня 2024 року.

В свою чергу міський голова Валерій Онуфрієнко подякував Петру Котіну за прийняття важливих рішень, що призведуть до соціального та економічного розвитку Южноукраїнської громади.

Після робочої наради між керівниками НАЕК «Енергоатом», філії ВП ПАЕС, Южноукраїнської громади та головою облради за круглим столом відбулося обговорення подальшої співпраці у реалізації потужних енергетичних проєктів.

 

Читайте також