Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Вечір поезій «Вірші з війни»
AA

Вечір поезій «Вірші з війни»

19 березня  в Южноукраїнському міському історичному музеї відбувся вечір поезій «Вірші з війни» до Всесвітнього дня поезії.

На захід завітали безпосередні учасники антитерористичної операції на сході України Григорій Тамразян, Владимир Гуліка, Сергій Вадан та Микола Ліхітін, волонтери благодійного фонду «Мирне небо», представники управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради, учнівська молодь Южноукраїнської гімназії №1, представники ЗМІ та усі охочі.

Для відвідувачів музею учнями  Южноукраїнської загальноосвітньої школи  №1 імені Захисників Вітчизни Куракуловою Оленою, Македонцем Романом та Южноукраїнської загальноосвітньої школи №4 Петрухіною Златою та Герлянд Анною  було прочитано вірші сучасного українського поета та безпосереднього учасника антитерористичної операції, заступника командира добровольчого батальйону «ОУН» Бориса Гуменюка зі збірки  «Вірші з війни». За словами самого письменника, це поезія, що написана під обстрілами ворожих установок «Град», між стогоном поранених. Також, для слухачів лунали відомі твори Зоряни Лимаренко та Оксани Максимишин. Було  згадано й про южноукраїнського поета Олесандра Удовиченка, який нещодавно пішов із життя, залишивши по собі збірки творів, де з неабиякою любов’ю оспівано наш рідний край.

Щиро дякуємо за допомогу в організації заходу управлінню освіти Южноукраїнської міської ради,  адміністрації та учням Южноукраїнської загальноосвітньої школи  №1 імені Захисників Вітчизни, Южноукраїнської загальноосвітньої школи №4.

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 10.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 10 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...