Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ЙОГО СЛОВО ЖИВЕ СЕРЕД НАС
AA

ЙОГО СЛОВО ЖИВЕ СЕРЕД НАС

 Свою  Україну любіть,

Любіть її.  Во  время люте,

 В останню тяжкую мінуту

За неї господа  моліть!

            Під таким гаслом 5 березня підготовлено і проведено методистом методичного кабінету управління освіти  Вікторією Антонюк   експрес-лекцію для працівників управління освіти про життєвий і творчий шлях Великого Генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

            Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Уся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.

            Члени колективу мали змогу  вкотре  долучитися до основних віх життя Кобзаря, переглянути фото та репродукції  картин Шевченка-пейзажиста та портретиста.  А також більш детально ознайомилися з маловідомою сторінкою біографії Тараса Шевченка  - участь в Аральській  географічній експедиції 1848-1849 років та його роль у цій експедиції.

            Учні, учасники обласного конкурсу читців-декламаторів «Кобзар у нашому домі» Семьонов Владислав(ЮЗШ № 1),  Волошина Наталія (гімназія №1), Бєдова Марія (ЦДЮТ) донесли до присутніх живе Шевченкове слово.

Хочеться вірити, що спадщина великого Кобзаря увійшла у свідомість кожного з присутніх. Адже у наш дивовижний час, коли відбувається духовне відродження нації, її моральне переродження з незвичайною гостротою постає проблема виховання у сучасної людини нового світогляду. Це пов'язано з актуальним завданням нашого часу – розвитком моральності та духовності українців.  Ці питання порушував Кобзар ще 150 років тому. І зараз вони потребують нагального вирішення.

            Філософська велич Шевченка полягає в тому, що він говорив про   найсокровеннішу таємницю людського буття –   відповідальність людини за свої вчинки. Шевченкове слово єднає нас усіх в одну національну цілість із єдиною метою – відновити народовладну суверенну українську державу на всій її історичній території. Сказане дозволяє стверджувати, що Шевченка можна по праву вважати геніальним натхненником національно-культурного та державного відродження України.

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...