Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ЙОГО СЛОВО ЖИВЕ СЕРЕД НАС

07.03.2014
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

 Свою  Україну любіть,

Любіть її.  Во  время люте,

 В останню тяжкую мінуту

За неї господа  моліть!

            Під таким гаслом 5 березня підготовлено і проведено методистом методичного кабінету управління освіти  Вікторією Антонюк   експрес-лекцію для працівників управління освіти про життєвий і творчий шлях Великого Генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

            Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Уся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.

            Члени колективу мали змогу  вкотре  долучитися до основних віх життя Кобзаря, переглянути фото та репродукції  картин Шевченка-пейзажиста та портретиста.  А також більш детально ознайомилися з маловідомою сторінкою біографії Тараса Шевченка  - участь в Аральській  географічній експедиції 1848-1849 років та його роль у цій експедиції.

            Учні, учасники обласного конкурсу читців-декламаторів «Кобзар у нашому домі» Семьонов Владислав(ЮЗШ № 1),  Волошина Наталія (гімназія №1), Бєдова Марія (ЦДЮТ) донесли до присутніх живе Шевченкове слово.

Хочеться вірити, що спадщина великого Кобзаря увійшла у свідомість кожного з присутніх. Адже у наш дивовижний час, коли відбувається духовне відродження нації, її моральне переродження з незвичайною гостротою постає проблема виховання у сучасної людини нового світогляду. Це пов'язано з актуальним завданням нашого часу – розвитком моральності та духовності українців.  Ці питання порушував Кобзар ще 150 років тому. І зараз вони потребують нагального вирішення.

            Філософська велич Шевченка полягає в тому, що він говорив про   найсокровеннішу таємницю людського буття –   відповідальність людини за свої вчинки. Шевченкове слово єднає нас усіх в одну національну цілість із єдиною метою – відновити народовладну суверенну українську державу на всій її історичній території. Сказане дозволяє стверджувати, що Шевченка можна по праву вважати геніальним натхненником національно-культурного та державного відродження України.