Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Нові правила декларування доходів та витрат державними службовцями
AA

Нові правила декларування доходів та витрат державними службовцями

 У 2013 році в Україні запроваджено нові правила, яких слід дотримуватись при декларуванні державними службовцями своїх доходів та витрат за минулий рік. Новації стосуються зокрема вимог щодо відображення в декларації більш детальної інформації, декларування витрат.

Подаючи Декларацію за 2013 рік, суб’єкт декларування зобов’язаний вказувати дату народження членів сім’ї, повне найменування банків, інших фінансових установ, товариств, підприємств, організацій тощо, з якими у суб’єкта декларування чи членів його сім'ї наявні відповідні відносини.

Законом розширено коло суб’єктів декларування за рахунок осіб, які звільняються або іншим чином припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, які подають декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Також суб'єкти декларування, які звільнилися або іншим чином припинили діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов'язані протягом одного року подавати за своїм останнім місцем роботи (служби) Декларацію за минулий рік за формою і в порядку, визначеними Законом.

Сума витрат суб’єкта декларування на придбання у власність/оренду чи на інше право користування нерухомого майна, транспортних засобів, а також сума вкладених у звітному році суб’єктом декларування коштів на рахунки у банках, номінальна вартість придбаних ним у звітному році цінних паперів, розмір внесених ним у звітному році внесків до статутного (складеного) капіталу товариства, підприємства, організації, витрати суб’єкта декларування та членів його сім’ї на утримання нерухомого майна та транспортних засобів, інші витрати суб’єкта декларування зазначається у разі, якщо разова витрата (вклад/внесок) по кожній із зазначених позицій у звітному році дорівнює або перевищує 80 тис. гривень.

При цьому, оскільки відповідно до статті 58 Конституції України, Закони не мають зворотної дії в часі, це правило діятиме для заповнення декларацій за звітні періоди, починаючи з 2014 року, а тому відомості щодо витрат у декларації за 2013 рік заповнюються відповідно до правил, що діяли у звітному році.

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...