Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнський міський підрозділ кримінально-виконавчої інспекції інформує
AA

Южноукраїнський міський підрозділ кримінально-виконавчої інспекції інформує

               Одним із видів покарань, альтернативних обмеженню чи позбавленню волі, є звільнення від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком.

На обліку кримінально-виконавчої інспекції м.Южноукраїнська станом на 01.04.2013 року перебуває 6 неповнолітніх осіб, до яких судом застосовано звільнення від відбування покарання у виді обмеження чи позбавлення волі з випробуванням.

            Контроль за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, протягом іспитового строку здійснюється кримінально-виконавчою інспекцією за місцем проживання засудженого.

Одним з важливих напрямків роботи персоналу кримінально-виконавчої інспекції є проведення індивідуально-профілактичної роботи із засудженими, спрямованої на попередження скоєння нових злочинів та правопорушень і зменшення рівня злочинності серед осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі.

 Підвищеної уваги потребують неповнолітні особи, засуджені до покарань без позбавлення волі. З дітьми в присутності батьків або особи, що їх замінює, проводиться індивідуально-профілактична робота з метою забезпечення виконання покладених на них судом обов’язків, належної поведінки в громадських місцях та за місцем проживання, а особлива увага приділяється виправленню засуджених та попередженню вчинення нових злочинів в період строку випробування. Засудженим роз’яснюються правові наслідки невиконання обов’язків, покладених на них вироком суду, наслідки систематичного порушення громадського порядку, та правові наслідки скоєння злочину в період іспитового строку.

До цієї роботи залучаються Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділення кримінальної міліції у справах дітей Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області, з якими проводяться спільні наради та «круглі столи» для вирішення життєвих проблем дітей та попередження повторної злочинності.

З метою організації та проведення індивідуально-профілактичної роботи із засудженими дітьми у січні 2013 року кримінально-виконавчою інспекцією м.Южноукраїнська було укладено договір про спільну діяльність зі Службою у справах дітей.

З метою попередження повторної та рецидивної злочинності серед дітей, засуджених до покарань без позбавлення волі, для проведення з ними додаткової виховної та індивідуально-профілактичної роботи, у лютому 2013 року кримінально-виконавча інспекція зверталася до Відділення кримінальної міліції у справах дітей Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області, Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та до Служби у справах дітей. 

Питання про підвищення рівня профілактичної роботи та вжиття всіх можливих заходів, які б могли попередити скоєння засудженими дітьми нових злочинів та потрапляння їх до місць позбавлення волі, розглядалися і на спільній нараді, проведеній 11.03.2013 року, за участю кримінально-виконавчої інспекції м.Южноукраїнська та Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Зазначене питання розглядалося  і на спільній нараді, проведеній 27.03.2013 року, за участю кримінально-виконавчої інспекції та відділення кримінальної міліції у справах дітей Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області.

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...