Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнський міський підрозділ кримінально-виконавчої інспекції інформує

04.04.2013
Южноукраїнський міський підрозділ кримінально-виконавчої інспекції

               Одним із видів покарань, альтернативних обмеженню чи позбавленню волі, є звільнення від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком.

На обліку кримінально-виконавчої інспекції м.Южноукраїнська станом на 01.04.2013 року перебуває 6 неповнолітніх осіб, до яких судом застосовано звільнення від відбування покарання у виді обмеження чи позбавлення волі з випробуванням.

            Контроль за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, протягом іспитового строку здійснюється кримінально-виконавчою інспекцією за місцем проживання засудженого.

Одним з важливих напрямків роботи персоналу кримінально-виконавчої інспекції є проведення індивідуально-профілактичної роботи із засудженими, спрямованої на попередження скоєння нових злочинів та правопорушень і зменшення рівня злочинності серед осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі.

 Підвищеної уваги потребують неповнолітні особи, засуджені до покарань без позбавлення волі. З дітьми в присутності батьків або особи, що їх замінює, проводиться індивідуально-профілактична робота з метою забезпечення виконання покладених на них судом обов’язків, належної поведінки в громадських місцях та за місцем проживання, а особлива увага приділяється виправленню засуджених та попередженню вчинення нових злочинів в період строку випробування. Засудженим роз’яснюються правові наслідки невиконання обов’язків, покладених на них вироком суду, наслідки систематичного порушення громадського порядку, та правові наслідки скоєння злочину в період іспитового строку.

До цієї роботи залучаються Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділення кримінальної міліції у справах дітей Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області, з якими проводяться спільні наради та «круглі столи» для вирішення життєвих проблем дітей та попередження повторної злочинності.

З метою організації та проведення індивідуально-профілактичної роботи із засудженими дітьми у січні 2013 року кримінально-виконавчою інспекцією м.Южноукраїнська було укладено договір про спільну діяльність зі Службою у справах дітей.

З метою попередження повторної та рецидивної злочинності серед дітей, засуджених до покарань без позбавлення волі, для проведення з ними додаткової виховної та індивідуально-профілактичної роботи, у лютому 2013 року кримінально-виконавча інспекція зверталася до Відділення кримінальної міліції у справах дітей Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області, Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та до Служби у справах дітей. 

Питання про підвищення рівня профілактичної роботи та вжиття всіх можливих заходів, які б могли попередити скоєння засудженими дітьми нових злочинів та потрапляння їх до місць позбавлення волі, розглядалися і на спільній нараді, проведеній 11.03.2013 року, за участю кримінально-виконавчої інспекції м.Южноукраїнська та Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Зазначене питання розглядалося  і на спільній нараді, проведеній 27.03.2013 року, за участю кримінально-виконавчої інспекції та відділення кримінальної міліції у справах дітей Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області.