Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС стартувала партнерська перевірка ВАО АЕС
AA

На Южно-Українській АЕС стартувала партнерська перевірка ВАО АЕС

 

12 квітня на ЮУ АЕС розпочала роботу команда партнерської перевірки Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС). 16 експертів з 10 країн протягом 2 тижнів визначатимуть сильні та слабкі сторони в роботі ЮУ АЕС шляхом спостереження за виробничим процесом, випробуваннями устаткування, ходом ремонтних робіт, проведення інтерв'ю з персоналом. Діяльність підприємства вивчатиметься за вісьмома напрямками: адміністрування, експлуатація, ремонт, інженерна підтримка, врахування досвіду експлуатації, радіаційний захист, хімія та підготовка персоналу.

Очолює команду ВАО АЕС головний інженер Курської атомної станції (Росія) Олександр Увакін. Під його керуванням працюють провідні фахівці в області атомної енергетики зі Словаччини, Угорщини, Болгарії, Чехії, США, України, Китаю, Голландії, Фінляндії та Росії. Таким чином, партнерську перевірку здійснюють представники трьох регіональних центрів асоціації - Московського, Паризького і Атлантського.

Основне завдання, що стоїть перед групою міжнародних експертів, - надати допомогу у виявленні областей виробничої діяльності, які потребують поліпшень, та застосуванні досвіду, накопиченого атомниками всього світу для підвищення надійності та безпеки ЮУ АЕС. У ході перевірки команда ВАО АЕС також приділить увагу виявленню сильних сторін роботи підприємства - вони будуть узагальнені та запропоновані іншим станціям для вивчення й застосування на своїх майданчиках.

Южно-Українська АЕС проходить партнерську перевірку Всесвітньої асоціації операторів АЕС утретє. Перші дві відбулися в 1995-му і 2003 роках.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...