Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Южно-Українській АЕС стартувала партнерська перевірка ВАО АЕС

14.04.2010
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

 

12 квітня на ЮУ АЕС розпочала роботу команда партнерської перевірки Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС). 16 експертів з 10 країн протягом 2 тижнів визначатимуть сильні та слабкі сторони в роботі ЮУ АЕС шляхом спостереження за виробничим процесом, випробуваннями устаткування, ходом ремонтних робіт, проведення інтерв'ю з персоналом. Діяльність підприємства вивчатиметься за вісьмома напрямками: адміністрування, експлуатація, ремонт, інженерна підтримка, врахування досвіду експлуатації, радіаційний захист, хімія та підготовка персоналу.

Очолює команду ВАО АЕС головний інженер Курської атомної станції (Росія) Олександр Увакін. Під його керуванням працюють провідні фахівці в області атомної енергетики зі Словаччини, Угорщини, Болгарії, Чехії, США, України, Китаю, Голландії, Фінляндії та Росії. Таким чином, партнерську перевірку здійснюють представники трьох регіональних центрів асоціації - Московського, Паризького і Атлантського.

Основне завдання, що стоїть перед групою міжнародних експертів, - надати допомогу у виявленні областей виробничої діяльності, які потребують поліпшень, та застосуванні досвіду, накопиченого атомниками всього світу для підвищення надійності та безпеки ЮУ АЕС. У ході перевірки команда ВАО АЕС також приділить увагу виявленню сильних сторін роботи підприємства - вони будуть узагальнені та запропоновані іншим станціям для вивчення й застосування на своїх майданчиках.

Южно-Українська АЕС проходить партнерську перевірку Всесвітньої асоціації операторів АЕС утретє. Перші дві відбулися в 1995-му і 2003 роках.