Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Дня вшанування пам`яті жертв голодоморів
AA

До Дня вшанування пам`яті жертв голодоморів

28 листопада в м.Южноукраїнську пройшли заходи до Дня вшанування пам`яті жертв голодоморів, згідно з розпорядженням міського голови від 23.11.09 №223-р „Про заходи з проведення в м.Южноукраїнську Дня пам‘яті жертв голодоморів 28 листопада 2009 року”
 Секретар міської ради І.К.Охрімчук через газету міської ради «Контакт» звернувся до мешканців міста з нагоди вшанування пам‘яті жертв голодоморів і закликав южноукраїнців приєднатися до всеукраїнської акції „Запали свічку” о 16.00 28 листопада.
 В пам‘ять жертв голодоморів о 10.00 були проведені панахиди в релігійних громадах української православної церкви Київського та Московського патріархату.
 28 листопада о 16.00 було оголошено хвилину мовчання, призупинено рух транспорту.
У загальноосвітніх навчальних закладах проведено тематичні загальношкільні лінійки з церемонією вшанування пам'яті жертв голодоморів "Допоки пам'ять в серці не згасає".  
Організовано відвідування виставки "Ми звинувачуємо! Голодомор 1932-1933 років в Україні" у ЮЗШ №1 учнями навчально – виховних закладів міста.
Класними керівниками та вчителями історії проведені тематичні бесіди та виховні години, Уроки пам'яті „Пам’ятаємо минуле заради майбутнього”, „Трагедія українського народу”.
25 листопада 2009 року у навчальних закладах проведено єдиний день інформування "Голодомор 1932-1933 років – трагедія українського народу", організовано перегляд відеофільмів про Голодомор „Хлібна гільйотина”.
  У бібліотеках загальноосвітніх навчальних заклададів організовано виставки літератури, книжкові виставки "Не згасне свічка пам'яті", „Голодомор на Україні 1932-1933 років”, „Мій край, моя історія жива”.
У ЮЗШ №1 організовано проведення усних журналів по 5-7 класах з відповідної тематики. Заплановано проведення відкритого заходу „Вічна пам’ять замореним голодом” ( грудень).  
У ЮЗШ №2 випущено стіннівку "Минуле стукає у наші серця", проведено радіолінійку "Розіп'ята душа на хресті всевишнього печалі".
У ЮЗШ №3 проведено загальношкільну радіолінійку із запаленням свічок, заплановано (30.11.2009року) проведення відкритого заходу „Ці трагічні 30-ті роки”.
У ЮЗШ №4 членами гуртка "Пам'ять" оновлено переносний стенд " Ми звинувачуємо голодомор!", організовано перегляд і обговорення інтерв’ю з очевидцями голодомору ( 8 клас), виступ за темою у старостаті закладу, випущено тематичну газету членами комісії „Знання”. Проведено учнівську конференцію.  
У Гімназії №1 проведено урок української літератури ( 11 клас) „А голод стогне на селі: і стогне він, стогне по всій Україні. Кара Господева.”.
 У день пам'яті жертв голодоморів приспущено Державний Прапор, обмежено проведення розважальних заходів.
 У міських бібліотеках оформлені постійно діючі виставки «Чорна сповідь моєї Вітчизни», «Голодний смерч над Україною», «У той рік заніміли зозулі, накувавши знедолений вік».
 У комунальному закладі «Дитяча школа мистецтв» організовано виставку тематичних художніх робіт учнів художнього відділення «Україна пам`ятає».
  У приміщенні музейного комплексу «Козацької слави та військової техніки» оформлено експозицію «Страшна правда голодомору».
  В місті проживає 448 мешканців старше 75 років, із них 117 – свідки голодомору 1932-1933 років. Для мешканців міста, які були очевидцями голодомору в Україні 1932-1933 років, організоване і постійно надається соціально-побутове обслуговування, в разі необхідності їм гарантоване обслуговування у відділенні медико-соціальної реабілітації для громадян похилого віку та інвалідів. Матеріальну допомогу з міського бюджету отримали 39 осіб на суму 5440 грн. , натуральну допомогу - 128 осіб на суму 4415грн., побутові послуги отримали 62 особи, 105 осіб одержали пільгу на КТБ «Квант» на суму 3150грн., пільгою на зубопротезування скористались 3 особи на суму 2440 грн., 54 особи обслуговуються соціальними працівниками на дому.

 

Читайте також

Особливості державної реєстрації смерті за рішенням суду про встановлення факту смерті

Южноукраїнський відділ державної реєстрації актів цивільного стану

Відповідно до статті 17 Закону України "Про державну реєстрацію актів цивільного стану&quo...

Пенсія у зв’язку з втратою годувальника за особу, зниклу безвісти за особливих обставин

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Непрацездатні члени сім’ї особи, якій надано правовий статус особи, зниклої безвісти за особли...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

           У зв’язку з аварійно-ремонтними р...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 08.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 08 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальн...