Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Ти як? Корисні навички в періоди стресу

15.04.2024
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

15 квітня фахівцем Денного центру соціально-психологічної допомоги особам, що постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» було проведено тематичну зустріч на базі Южноукраїнського відділу Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Стрес – це захисна реакція організму, спрямована на допомогу людині в подоланні складних життєвих ситуацій. Вона проявляється психічно, фізично, емоційно та дає змогу адаптуватися до змін. Захист сам по собі не є негативним явищем для людини, виконуючи важливу роль, та коли стрес набуває критичного значення, або є затяжним, стан потребує підтримки. 

Саме тому на зустрічі була піднята важлива тема розвитку навичок боротьби зі стресом, вміння його ідентифікувати та опановувати. За бесідою з учасниками були розглянуті, а також випробувані методики та вправи самодопомоги під час стресу, спрямовані на поліпшення емоційного стану та вміння приймати і проживати важкі думки, події.