Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги суб’єктів господарської діяльності!

02.04.2024
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.04.2024 управлінням соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради організована робота комісії з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення у Южноукраїнській міській територіальній громаді, відбулося відвідування суб’єктів господарської діяльності у галузі торгівлі.

Робота проведена спільно з головним державним інспектором відділу з питань праці управління інспекційної діяльності у Миколаївській області Певденного міжрегіонального управління Держпраці - Валентиною Драчук.

Відвідано 10 суб’єктів господарської діяльності, із них: 7 фізичних осіб-підприємців - працюють самостійно без найманих працівників, у 3-х фізичних осіб -підприємців – 5 найманих  працівників, які оформлені належним чином.

В ході даного заходу представники комісії розповіли роботодавцям про необхідність дотримання вимог трудового законодавства та можливі штрафні санкції.

Разом з тим, попереджено про ризики неоформлених трудових відносин та ознайомлено з перевагами легальної зайнятості.

Рейди-обстеження комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення з метою недопущення використання найманої праці без укладання трудових договорів належним до законодавства чином на території Южноукраїнської міської територіальної громади будуть здійснюватися на постійній основі.