Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Бонусне психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

02.04.2024
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні працювали в парах, групі, було багато тілесних практик, які дозволяють швидко розслабитись, зняти стрес, відчути полегшення, спокій.

Почали з вітання, в якому важливо було привітатись з усіма учасниками різними частинами тіла, це повеселіло, створило невимушену обстановку у групі.

Потім у парах тренували координацію рухів, зорову, аудіальну та тілесну увагу – передавали предмети, повторювали алфавіт, грали у салаки.

У мовній креативності згадували квіти за абеткою.

Потім робили масаж спеціальними м'ячиками, які розслаблюють м'язи та знімають тілесну скутість, відпочиваючі отримали масу задоволення та приємних відчуттів.

Зробили кілька практик у розвиток моторики рук, окорухові вправи.

Вивчили інформацію про ресурсний супровід людини у тяжких переживаннях: що можна, що не можна говорити та робити, як грамотно підтримувати.

Відпрацювали тілесні техніки кризового консультування, після яких відчули спокій, умиротворення, почуття опори, підтримки, надійності.

Завершили заняття релаксацією по Шульцу, розслабивши всі м'язи тіла – це особливо важливо для того, щоб гармонізувати емоційний та фізичний стан.

Учасники повністю розслабилися, відчули себе у безпеці, умиротворенні та дякували за корисні та потрібні зараз практики.