Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Робимо все можливе, аби людина не почувалася самотньою!

16.01.2024
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

За період  функціонування  в громаді Денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства  спеціалісти випрацювали  чіткий алгоритм дій для постраждалих від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі.

Наразі, у постраждалих осіб є кілька варіантів отримання допомоги. 1. Самостійно звернутися по допомогу до фахівців Денного центру: з людиною працюватимуть фахівці із соціальної роботи Тетяна Таворська та Валерія Копайгора  та практичний психолог Лідія Лемещук, надаючи всебічну допомогу у приміщенні денного центру. 2. У разі загрози життю та здоров’ю постраждала особа може бути влаштована до «кризової кімнати». Фахівці нададуть допомогу у вирішенні  питань, що постають перед постраждалою чи постраждалим, і йдеться не лише про психологічну допомогу.

Спеціалісти Денного центру працюють над розширенням мережі підтримки для осіб, які вже зазнали домашнього насильства так і для тих, хто страждає від нього, але ще уникає розголосу чи вагається прийняти допомогу. Саме з цією метою до Денного центру були запрошені представники Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства м. Первомайська координатор-психолог Марина Ковалик та соціальний працівник Сніжана Зимня,  що працюють за підтримки UNFPA, фонду ООН у галузі народонаселення.  Під час зустрічі обговорили можливості партнерської співпраці керуючись принципом - головне аби якомога більше людей, які зазнали насильства, знали, що їм є куди звернутися і де отримати підтримку спеціалістів.

Фахівці даної Мобільної бригади, як партнери Денного центру, можуть надавати соціальні послуги у вихідні дні, що може бути дуже вчасним та корисним для мешканців нашої громади за тел. 0505330709 або 0961415264. Послуги надаються безкоштовно та конфіденційно.