Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги водокористувачів!

16.01.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Звіт про використання води за формою 2-ТП (водгосп)

З метою здійснення державного обліку водокористування водокористувачі щорічно звітують про використання води за формою звітності № 2ТП-водгосп (річна).

Подача звіту є обов’язковою для водокористувачів, які здійснюють діяльність, пов’язану із забором та/або використанням води, скиданням зворотних (стічних) вод та забруднюючих речовин. Вичерпний перелік критеріїв, які відносять підприємство до таких, що повинні подавати звітність наведено в п. 1.5. Порядку ведення державного обліку водокористування, затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України  № 78 від 16.03.2015 року зі змінами від 20.03.2022 року.

Нагадуємо, що подання звітів здійснюється з 01 січня до 01 лютого 2024 року в електронній формі через  Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Портал Дія» або через «Портал електронних послуг Державного агентства водних ресурсів України»  за посиланням: https://e-services.davr.gov.ua/.

Помилки або недостовірні дані, виявлені у прийнятому звіті, можуть бути відкориговані водокористувачем шляхом подання виправленого (уточненого) звіту не пізніше 01 березня наступного за звітним року.

З інструкцією по заповненню звіту по формі 2ТП-водгосп (річна) в електронному вигляді можна ознайомитись за наступним посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=6AHpcG1XvVw .