Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Шановні мешканці Южноукраїнської міської територіальної громади!

10.01.2024
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

У зв’язку з погіршенням погодних умов та з метою недопущення переохолодження бездомних громадян просимо Вас не залишатися байдужими і проявити своє милосердя до вищезазначених осіб та повідомляти про їхнє місцезнаходження комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» за телефонами: 5-55-37, 0689451900 або звертатися за адресою: б-р Квітковий, 4, каб. 3, 4. У територіальному центрі особи без визначеного місця проживання можуть одержати продукти харчування, гарячі обіди та речі, що були у вжитку (одяг та взуття).

Також звертаємо Вашу увагу, що останнім часом збільшилася кількість осіб, які жебракують, але при цьому мають реєстрацію у нашій громаді та власне житло. Такі особи не є бездомними. Відповідно до Закону України «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей» бездомна особа – це особа, яка перебуває у соціальному становищі, зумовленому відсутністю в неї будь-якого житла, призначеного та придатного для проживання. Тому не слід плутати особу, яка жебраку з безхатченком.

Але у будь-якому випадку Ви можете допомогти людині, яка потрапила у складну життєву ситуацію. Ви можете запропонувати теплий чай, продукти харчування, теплий одяг та ін., але ні в якому разі не пропонуйте гроші (іноді такі люди використовують надані Вами гроші на придбання спиртних напоїв, вживання яких найбільш небезпечне під час значного зниження температури повітря). У разі необхідності викликайте швидку допомогу (тел. 103), поліцію (тел. 102) або телефонуйте до територіального центру.