Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В Южноукраїнському міському історичному музеї відбувся патріотичний майстер-клас «Мистецтво на уламках війни»

07.12.2023
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї відбувся патріотичний майстер-клас «Мистецтво на уламках війни», присвяченому Дню Збройних Сил України. Діти громади перетворювали у справжні витвори мистецтва відстріляні снарядні гільзи, патрони, тубуси тощо. Ця зброя допомагала виборювати нашу Перемогу. А тепер, в руках талановитої молоді, вона перетворюється на арт-обʼєкт, щоб підтримати наших захисників та захисниць. Над роботами працювали місцеві художниці Марія Ачкасова та Вікторія Ковальова разом з вихованцями Центру дитячої та юнацької творчості.

Також цього дня вперше в Україні День Збройних Сил України і свято Святого Миколая  припадає на один день. Тому діти отримали невеликі подаруночки  на згадку про цей цікавий та незвичайний захід.

6 грудня, в день ухвалення 1991 року Закону України «Про Збройні сили України», українці відзначають державне свято – День Збройних Сил України – свято справжньої мужності, героїзму і відваги. Також є одним із найважливіших атрибутів державності, гарантом безпеки та свободи України.