Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю

28.11.2023
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Право на державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю  мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, а також особи, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, із числа:

  • осіб з інвалідністю з дитинства – на весь період встановлення  інвалідності;
  • дітей з інвалідністю – на строк, зазначений у медичному висновку про дитину з інвалідністю, але не більш як по місяць досягнення дитиною повноліття.

Особі з інвалідністю з дитинства або дитині з інвалідністю може бути одночасно призначено державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю  та пенсію у зв’язку з втратою годувальника.

Розмір державної соціальної допомоги  дітям з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я від вибухонебезпечних предметів, з урахуванням всіх надбавок, підвищень та інших доплат, підвищується на 50 %.

Отримувачам державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю управління  соціального захисту населення за місцем їх перебування на обліку видає посвідчення.

Під час воєнного стану термін виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, яку було призначено раніше, продовжується на період воєнного стану та протягом одного місяця після його припинення чи скасування і така виплата здійснюється за повний місяць без додаткового звернення особи.

Крім того, виплата державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, яким виповнилося 18 років у лютому 2022 р. та в інших місяцях під час дії правового режиму воєнного стану і які не встигли пройти обстеження та отримати висновок медико-соціальної експертизи щодо встановлення статусу особи з інвалідністю, продовжується на період дії правового режиму воєнного стану та на один місяць після дати його скасування.