Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Навчання щодо погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах

23.11.2023
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

22.11.2023 відбулося о дистанційне  навчання в режимі реального часу за допомогою програмного додатка “Зум” . Навчання організоване  Миколаївським регіональним центром підвищення кваліфікації. Тема навчання  "Моніторинг стану виплати заробітної плати. Дотримання державних гарантій в оплаті праці"

З вступним словом звернулася Оксана ЄЛЬЧІЄВА директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації, яка звернула увагу на посилення роботи в даному напрямку та активізацію роботи тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати, оскільки в Миколаївській області існує значна заборгованість із виплати заробітної плати в т.ч. на підприємствах державної форми власності.

Навчання проведено за участі представників Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

В навчанні прийняла участь заступник начальника управління, начальник відділу з питань праці та сім’ї управління соціального захисту населення Олена  ФІЛОНОВА.

В ході навчання розглянуті наступні питання: заходи погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах. Національна стратегія подолання гендерного розриву в оплаті праці, повноваження Державної служби з питань праці та проведене практичне заняття моніторинг відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру  загальнообов’язкового державного соціального страхування.