Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Лекція для безробітних осіб, які перебувають на обліку,Южноукраїнської міської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

13.10.2023
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

18 жовтня людство відзначає Європейський день боротьби з  торгівлею людьми, метою якого є висвітлення проблеми торгівлі людьми, необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам.

 З цієї нагоди фахівцем із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб Ольгою СІРОЮ  проведено на базі Южноукраїнської міської філії  Миколаївського обласного центру зайнятості міні-лекцію для безробітних осіб, які перебувають на обліку.  

Тема сьогоднішньої зустрічі актуальна як ніколи, про запобігання й ризики потрапляння проговорюється на різних інформаційних майданчиках. Але завжди є ті громадяни, які   вірять  в чесність роботодавців, які заманюють шукачів роботи безпечними й комфортними умовами,  великими заробітками за нелегальну працю,  а потім стають фактично рабами, бо в них під різним приводом забирають паспорти, телефони, обмежують спілкування й свободу пересування….

Після перегляду   відео-ролику під назвою «Що таке торгівля людьми». Присутні зазначили, що ніколи не задумувалися щодо ризиків потрапляння у торгівлю людьми, трудове рабство, сексуальну експлуатацію, тож фахівцем їм роз’яснено декілька простих правил як не стати жертвою торгівлі людьми.