Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Всесвітнього дня туризму

27.09.2023
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею проведено туристичний квест-маршрут «Ми всі-мандрівники»,  присвячений Всесвітньому дню туризму. Участь у квесті взяли учасники  громадської організації  «Спортивне орієнтування», разом з тренером Лесею Свідніцькою. Під час вирішення завдань вони проявили кмітливість та активність, що допомогло досягти поставлених завдань, а наприкінці заходу всі отримали солодкі призи. Дедалі все більше музеїв пропонують певні тематичні маршрути. Культурний туризм, спрямований на пізнання історії та культури, стає більш популярним.

Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно. Указом Президента України від 21 вересня 1998 року було встановлено, що 27 вересня в Україні щороку відзначатиметься День туризму. Мета свята – пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.

Наш край багатий безліччю унікальних локацій, які можуть відвідати громадяни України та іноземці. Завдяки Всесвітньому дню туризму кожна людина, яка будь-яким чином пов’язана з подорожами, може приурочити до цієї дати черговий незабутній уік-енд.