Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Перевірили стан виконання робіт у найпростіших укриттях закладів освіти

13.09.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Днями, заступник начальника управління будівництва та ремонтів, начальник відділу будівництва та ремонтів Олег Коноплянников перевірив процес робіт по встановленню системи вентиляції у найпростіших укриттях в закладах освіти.

На завершальному етапі роботи у ліцеї №3, враховуючі реалії сьогодення, дітям зробили максимально зручні умови для перебуванні в укритті під час повітряної тривоги.

В ліцеї №4 повністю завезено вентиляційне обладнання, роботи з установлення згідно з нормами законодавства продовжуються після того, як діти залишають заклад та у вихідні дні.

Паралельно проводитимуться роботи по укриттю ліцею №2. На черзі – встановлення вентиляційного обладнання в ліцеї №1.

Всі роботи підрядники обіцяють виконати в строк, зазначений у договорі.

Питання влаштування припливно-витяжної вентиляції в зазначених будівлях дуже важливе, адже під час одночасного перебування великої кількості дітей в підвальному приміщенні, якість повітря значно знижується через пил та погану вентиляцію, що негативно відображається на дитячому здоров’ї і може становити реальну загрозу життю учнів.

Нагадаємо, що наприкінці минулого навчального року в ліцеях міста проведено поточні ремонтні роботи, а саме фарбування стін, кладка керамічної плитки на підлогу, тощо. Це далеко не останні заплановані роботи в укриттях, адже безпека дітей – пріоритетний напрямок для керівництва  Южноукраїнської міської ради та нажаль реалізація цих планів затримується через неможливість проведення сесії та блокування прийняття рішень окремими політичними силами.