Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До дня фізкультури і спорту

11.09.2023
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано спортивну мозаїку «Модно. Здорово. Захопливо» до Дня фізичної культури та спорту. Цей тематичний захід включав в себе тематичну спортивну естафету, основним завданням якої було максимальне залучення шкільної молоді до організованої рухової активності через рухливі ігри з метою формування у них сталої потреби до системних занять фізичною культурою і спортом. Діти отримали незабутні враження та бадьорий настрій від участі у спортивних естафетах та рухливих іграх. У виставковій залі для всіх присутніх було організовано цікаву виставку спортивної атрибутики, яку люб’язно надала Южноукраїнська дитячо-юнацька спортивна школа.

Також відвідувачі могли побачити унікальну колекцію картин про спорт від місцевої художниці Марії Ачкасової. Молода, неординарна та талановита художниця є членом Національної Спілки Художників України, дизайнер, викладач образотворчого мистецтва, тренер спортивного танцю тощо. У роботах Марії, представлених на виставці, висвітлена спортивна тематика та символізм. Енергетика написаних полотен вражає шаленою бадьорістю і стійкості духу.

Свято День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня. Офіційно засновано в 1994 році. Це свято здорового способу життя і радості, що виникає при використанні корисної фізичної діяльності.