Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Компенсаційна програма для роботодавців від служби зайнятості за працевлаштування ВПО

08.09.2023
Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Державна служба зайнятості презентує Програму з надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (постанова КМУ від 20 березня 2022 р. № 331)

Компенсація надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, яким забезпечено працевлаштування такої особи з розміром заробітної плати за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не нижчим розміру мінімальної заробітної плати.

Компенсація витрат надається у розмірі 6700 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Загальна тривалість надання такої компенсації не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи.

Термін дії програми: на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Детальніше – тут.

За роз’ясненнями щодо можливостей отримання фінансової підтримки від держави роботодавці можуть звернутися до Южноукраїнського відділу Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості за адресою: вул. Європейська, 54.