Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Урочистості до Дня Державного Прапора

23.08.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Незалежність – завжди була для українців найвищою цінністю. Нині ж це почуття набуло ще більшого сенсу, адже Україна бореться за свої кордони, де найкращі сини та доньки нашої Неньки проганяють злісного ворога з рідної землі.

Великі свята та гучні гуляння залишаться на мирне майбутнє, сьогодні ж на площі перед будівлею Южноукраїнського виконавчого комітету відбулися урочисті заходи з нагоди Державного Прапору та Дня Незалежності України.  На початку пролунав Гімн нашої держави у виконанні духового оркестру «Gard-Band».

Секретар Южноукраїнської міської ради Олександр Акуленко звернувся до присутніх на заході:

«Синьо-жовтий стяг – більше ніж прапор, це символ нашої великої української родини: Незалежної, Незламної, Самостійної, Соборної.

У кожного з нас прапор викликає величезну палітру емоцій. Гордість, захоплення, вдячність, віру. І сльози на очах. Бо у тривожний час запеклих боїв із ворогом День Державного прапора набуває особливої сили.

Ворог вдерся на нашу землю, де під яскраво-блакитним небом колосяться поля золотої пшениці. Тут ворог і поляже.

Все буде Україна: ми разом піднімаємо прапор і нашу країну», - сказав він.

Також Олександр Анатолійович привітав громаду з прийдешнім Днем незалежності, побажавши миру та злагоди, міцного здоров’я та благополуччя.

Щирі побажання адресував южноукраїнцям і виконуючій обов’язки заступника генерального директора ВП ПУ АЕС Андрій Захарченко.

Після цього, за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Орденом «За мужність ІІІ ступеня» було нагороджено солдатів: Євгена Семенюка та Олександра Шевчука, нагрудним знаком «Ветеран війни» нагороджено учасників бойових дій: старшого солдата Ігора Гаркушу, сержанта Олександра Лемесу та старшого сержанта Юрія Соломічева.

Також за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм Подякою Южноукраїнського міського голови було нагороджено ряд військовослужбовців в/ч3044, співробітників  25-ої державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСУ НС у Миколаївській області, членів добровільчого формування ЮМТГ №1, працівників комунальних підприємств та медичних працівників.

На завершення заходу відбулося покладання квітів до Пам’ятного знаку «Незламні духом».

Цього ж дня у Костянтинівському та Іванівському старостинських округах відбулись урочистості до Дня Державного Прапора України, Дня незалежності України та вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців покладанням квітів на Алеях Слави.