Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Обговорювали питання медицини в громаді

23.08.2023
Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

21.08.2023 року відбулося засідання координаційної ради з питань охорони здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Марії ДРОЗДОВОЇ.

Порядок денний включав 7 питань. Про епідеміологічну ситуацію в громаді щодо захворюваності на грип, ГРВІ, COVID-19 (осінньо-весняний період 2023 та прогноз на 2024 рік) та підготовку медичних закладів громади на випадок спалаху епідемій доповідали Роман КУЧКІВСЬКИЙ заступник директора некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» з питань медичного обслуговування та Максим БЕРЕЗОВИЙ в.о. медичного директора «Южноукраїнської міської багатопрофільної лікарні». По другому питанню щодо організації роботи з виявлення осіб, які незаконно вживають наркотичні засоби, психотропні речовини та обстеження на туберкульоз осіб, звільнених з місць позбавлення волі доповідав Андрій ОВДІЙ начальник відділення поліції №3 Вознесенського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Миколаївській області, підполковник поліції. Дане питання жваво й тривалий час обговорювалося членами координаційної ради, тому третє питання що стосувалося  інформаційно – роз’яснювальної, профілактичної роботи щодо запобігання захворюваності туберкульозом, СНІДом та ВІЛ-інфекцією в громаді та статистика за останні 3 роки, можливі прогнози збільшення та зменшення даних хвороб було обговорено лише частково.

Членами комісії було прийнято рішення перенести засідання координаційної ради з питань охорони здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 05.09.2023 року для подальшого розгляду питань порядку денного.