Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 10 по 16 липня

19.07.2023
Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

10 липня о 14:03 надійшла заява до районного управління про те, що 7 липня до відділення поліції з письмовою заявою про шахрайство звернулася жителька Южноукраїнська. Невідома особа шахрайським шляхом під приводом надання грошової допомоги заволоділа грошовими коштами в сумі 26012 грн. з кредитного рахунку ПриватБанку.


10 липня о 15:49 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що на проспекті Соборності навпроти церкви на алеї біля дороги лежить невідомий чоловік у військовій формі, без зброї. Поліція встановила особу чоловіка, що перебував у п’яному вигляді. Він повідомив, що заходиться у відпустці та прямує в село Бузьке. Щодо чоловіка було складено постанову про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 178 КУпАП.


10 липня о 20:02 надійшло повідомлення по телефону до районного управління про те, що на мосту через Ташлицьке водосховище сталася ДТП: заявник, керуючи автомобілем Renault Laguna, здійснив з’їзд з мосту та просить наряд поліції для допомоги. Поліція, що прибула на місце події, встановила, що водій о 19:30, рухаючись в бік Арбузинки, не був уважний, не врахував стан дорожнього покриття, не вибрав безпечної швидкості руху і допустив занос з подальшим виїздом на зустрічну смугу руху, в результаті чого автомобіль перекинувся і впав в водойму. Транспортний засіб отримав механічні пошкодження. На місці події було складено схему ДТП, щодо водія складено адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП.


11 липня о 10:34 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що навпроти очисної насосної станції в дачному кооперативі Протон у водія Таврії о 09:11 стався інсульт і він з’їхав в кювет. Проведеною перевіркою встановлено, що під час керування автомобілем водію 1951 року народження стало погано, він втратив свідомість. Внаслідок ДТП він отримав забійну травму лоба, також в нього медики діагностували гостре порушення мозкового кровообігу. Пасажир Таврії - дружина водія 1956 року народження – також отримала тілесні ушкодження у вигляді забійних ран лоба та лівого колінного суглобу. Проводиться подальша перевірка.


11 липня о 13:25 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що в будинку № 3 по вулиці Набережна Енергетиків невідомий чоловік у нетверезому стані вибиває двері однієї з квартир, нецензурно висловлюється. Нарядом поліції встановлено, що в двері сусідки заявниці стукав знайомий цієї сусідки, житель смт. Доманівка, який дійсно був в стані алкогольного сп’яніння та із брудним зовнішнім виглядом. Щодо чоловіка 1979 року народження складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173 КУпАП, з ним проведено профілактичну бесіду щодо недопущення в подальшому порушення громадського порядку.


11 липня о 17:06 надійшла заява до районного управління про те, що невстановлена особа шляхом обману під приводом купівлі взуття на торговій площадці ОЛХ заволоділа грошовими коштами в сумі 25000 грн., які були перераховані з кредитної картки потерпілої. Жінка перейшла за посиланням ОЛХ та ввела всі дані банківської картки.


11 липня о 21:02 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що в будинку № 3 по пр. Соборності чоловік у нетверезому стані вчиняє сварку, з ним може бути товариш із ЗСУ, який начебто пішов під час розмови. Поліція встановила, що чоловік заявниці, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вчинив домашнє насильство в сім’ї – висловлювався нецензурною лайкою на адресу дружини, погрожував фізичною розправою. Наряд поліції відібрав письмове пояснення та заяву, щодо чоловіка було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 ч. 2 КУпАП та винесено терміновий заборонний припис терміном на одну добу, з ним проведено профілактичну бесіду.


12 липня о 22:06 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що в будинку № 6 по вулиці Європейській колишній чоловік заявниці в стані алкогольного сп’яніння влаштував сварку та не хоче уходити. Поліція встановила, що колишній співмешканець вчинив домашнє насильство відносно жінки – ображав її з використанням нецензурної лексики, погрожував фізичною розправою, тиснув психологічно, принижував її честь та гідність. Щодо чоловіка 1992 року народження складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 173-2 КУпАП.


13 липня об 11:03 надійшла заява до районного управління про те, що заявниці зателефонував невідомий чоловік, представився представником ПриватБанку, повідомив про необхідність в переоформленні картки, після чого заявниця повідомила чотири останні цифри номеру картки та пін-код. В результаті з картки жінки було знято грошові кошти загальною сумою 6649,07 грн.


13 липня об 11:47 надійшло повідомлення про шахрайство. 7 липня жінці через вайбер надійшла інформація про те, що з метою отримання фінансової допомоги в сумі 6500 грн. необхідно зареєструватися та перейти за посиланням, що потерпіла і зробила, ввівши номер мобільного телефону, прізвище, ім’я, по-батькові, пароль від Приват-24, пін-код від картки та узгодила реєстрацію. Близько 16:00 жінці зателефонували з Приват Банку та повідомили про зняття коштів з її кредитної картки в сумі 26012,40 грн.


14 липня о 14:54 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що з пенсійної картки южноукраїнки знято 6000 грн, хоча заявниця свої дані нікому не надавала. Проведеною перевіркою встановлено, що 12 липня о 12:00 на мобільний телефон заявниці в вайбер надійшло повідомлення з текстом «Надання допомоги громадянам України у сумі 6500 грн» з активним посиланням. Жінка перейшла за посиланням начебто на сторінку для входу в Приват-24, де вона ввела дані для входу в застосунок, а саме логін і пароль. Після цього телефон потерпілої перестав працювати. Пізніше, приблизно о другої години ночі жінка зайшла до застосунку Приват-24 та виявила, що з її карток на невідомий рахунок списані кошти: з однієї 3200 грн, з другої – 5728,46 грн. Попередня кваліфікація кримінального правопорушення ч.3 ст. 190 КК України.