Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 03 по 09 липня

12.07.2023
Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

3 липня о 13:00 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що на дитячому майданчику між гуртожитками № 9 та №10 четверо невідомих чоловіків бешкетують, розпивають спиртні напої, курять тютюнові сигарети. Наряд поліції виявив двох чоловіків 1973 та 1974 років народження, які дійсно перебували в п’яному вигляді у громадському місці та курили сигарети. Щодо одного з чоловіків складено постанову про адміністративне правопорушення за ст. 178 ч. 2, 175-1 ч. 2 КУпАП. Щодо другого чоловіка біло складено постанову про адміністративне правопорушення за ст. 178 ч. 1, ст. 175-1 ч. 1 КУпАП. З ними проведено профілактичну бесіду щодо недопущення в подальшому будь-яких порушень громадського порядку.


3 липня о 15:51 надійшла заява до районного управління про те, що 30 червня о 17:00 місцева жителька 1971 року народження стала жертвою шахраїв. Вона зайшла з мобільного телефону на Фейсбук, натрапила на оголошення про надання допомоги від ООН на загальну суму 6600 грн, перейшла за вказаним в оголошенні посиланням, ввела дані своєї картки. Після цього потерпілій зателефонував невідомий зі стаціонарного київського номеру та представився представником банку, в результаті вказівок, які надавав невідомий, з банківської картки потерпілої тричі були зняті кошти на загальну суму 24 800 грн. Попередня кваліфікація кримінального правопорушення ч.3 ст. 190 КК України.


3 липня о 19:53 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 6 по вулиці Європейській чоловік б’є дружину. При відпрацювання даного повідомлення було встановлено, що чоловік у стані алкогольного сп’яніння вчинив домашнє насильство щодо своєї дружини: намагався її бити, нецензурно лаявся, погрожував фізичною розправою, на зауваження не реагував. Наряд поліції встановив, що подібне правопорушення чоловік вчиняв вже двічі у нинішньому році, та оскільки в діях громадянина вбачаються ознаки кримінального правопорушення, на місце події була викликана слідчо-оперативна група. Проводиться подальша перевірка.


6 липня о 15:50 надійшло повідомлення по телефону до районного управління про те, що в приміщені виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради неадекватна людина кричить, не дає нормально працювати. Поліція, що прибула на виклик, встановила, що чоловік, перебуваючи у приміщенні виконкому, висловлювався на адресу керівництва та співробітників міської ради нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою, про що поліцейські склали відповідні матеріали, які в подальшому будуть використані для складання адміністративного протоколу за ст. 173 КУпАП.


7 липня о 19:34 надійшло повідомлення по телефону до районного управління про те, що на трасі Н-06 навпроти будинку № 33 по вулиці Європейській сталася ДТП, в результаті якого автомобіль з’їхав з дороги на тепломережу. Поліція встановила, що водій на автомобілі DAEWOO LANOS їхав з боку Олександрівки в київському напрямку, не врахував погодні умови (дощ), не був уважним, не вибрав безпечної швидкості руху, виїхав на зустрічну смугу руху, виїхав на узбіччя з розворотом та наїхав на тепломережу. Водій не мав тілесних ушкоджень, а автомобіль отримав механічні пошкодження. Щодо водія було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 124 КУпАП.


8 липня о 02:14 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 8 на бульварі Шевченка в одній з квартир відбувається бійка між трьома чоловіками. Поліція, прибувши за вказаною заявницею адресою, при спілкування та візуальному огляді квартири факт бійки не встановила. Але під час відпрацювання заяви громадянин з тієї квартири, знаходячись у п’яному вигляді, порушував тишу у нічний час у присутності працівників поліції, а саме голосно кричав, не реагував на зауваження, чим заважав відпочивати іншим мешканцям будинку. Щодо громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 182 КУпАП.


8 липня о 07:46 надійшло повідомлення по телефону до районного управління про те, що в ніч на 08 липня на рятувальній станції міського пляжу невідома особа зрізала камеру відеоспостереження. Рятувальник під час здійснення огляду берегової зони виявив, що у період з 21:00 7 липня по 07:30 8 липня невідома особа шляхом вільного доступу вчинила крадіжку відеокамери спостереження.


8 липня об 11:57 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що біля будинку № 7 по вулиці Молодіжній сталася ДТП між автомобілями Volkswagen Passat та Chery Tiggo. Водій автомобіля Chery, здійснюючи рух заднім ходом, не переконався в безпечності руху, не дотримався безпечної дистанції, не попросив допомоги сторонніх людей, внаслідок чого здійснив зіткнення з припаркований автомобілем Volkswagen, внаслідок чого транспортні засоби отримали механічні пошкодження. Щодо водія автомобіля Chery складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 124 КУпАП.


9 липня о 02:15 надійшло повідомлення зі служби 102 про домашнє насильство. У будинку № 2 по вулиці Енергобудівників співмешканець у стані сп’яніння намагався задушити заявницю, в квартирі присутня неповнолітня дитина 11 років. Щодо кривдника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП.