Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Міжнародний день сім’ї

15.05.2023
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

У 1993 році ООН встановила Міжнародний день сім’ї, а датою обрала 15 травня. Таким чином в ООН хотіли підвищити роль родини в суспільстві, вказати на те, що це базова малесенька клітинка народу в цілому.

Генсек Асамблеї в той час Кофі Аннан заявив, що інститут сім’ї знаходиться в серйозній небезпеці в сучасному та дуже динамічному світі. Це підтверджують і статистичні дані деяких соціологічних компаній. Як виявляється, в розвинених європейських країнах сімейна пара проводить на одинці всього лише 4 хвилини на день (не враховуючи сну). Звичайно, за таких умов людини віддаляються одне від одного.

Для багатьох людей сім’я — найдорожче, що є у житті. Це притулок і гавань у найважчі часи. Особливо — зараз.

Тому важливо проявляти турботу та виявляти любов до рідних людей. А День сім’ї — це хороший для цього привід.У цей день прийнято дзвонити своїм рідним і кажуть їм приємні слова. Якщо є така можливість, родичі збираються разом за вечерею та обмінюються подарунками, словами подяки та любові.

Кожна родина має змогу провести час по-своєму. Найважливіші, щоб усі члени родини зібрались разом.

Для тих сімей, які мають маленьких дітей, можна придумати й інші традиції святкування дня Сім’ї 2023 в Україні. Як приклад, це може бути похід в кінотеатр на якийсь мультик, або ж розваги в дитячому центрі, парку розваг чи просто в кафе. Для більш старший дітей підійде спільна прогулянка на велосипедах, якийсь веселий атракціон. В тому разі, якщо погода все ж підвела і падає сильний дощ, можна придумати й інші спільні заняття. Це можуть бути: спільне випікання торта, майстер-клас з виготовлення іграшок, прикрас, кулінарії, проведення якихось цікавих експериментів, або ж настільні ігри чи перегляд кінокомедій з чаєм та смаколиками.

Важливо в це свято сконцентрувати увагу на всьому світлому та хорошому, що принесла сім’я у життя. У жодному разі не можна сваритися та з’ясовувати стосунки.