Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулося засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

13.04.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

12 квітня відбулося засідання  виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради під головуванням секретаря міської ради Олександра Акуленка.

У роботі взяли участь 11 з 18 членів виконавчого комітету, керівники управлінь, служб та відділів  міської ради, представники комунальних підприємств міста та ЗМІ.

До порядку денного засідання виконавчого комітету було включено 37 основних та 4 додаткових питань.  В ході обговорення одне з них було знято.

Заслухали доповідачів та прийняли відповідні рішення з таких питань: «Про створення  збірних  пунктів евакуації населення Южноукраїнської міської   територіальної   громади»; «Про затвердження річного плану надання послуг з поводження з побутовими відходами комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» на території Южноукраїнської міської територіальної громади на 2023 рік»; «Про затвердження  фінансового плану та плану фонду оплати праці комунального підприємства «Критий ринок м. Южноукраїнська» на 2023 рік»; «Про внесення змін до Положення про проведення конкурсу на звання «Кращий підприємець року», затвердженого рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 21.04.2021 № 91»; «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 15.03.2023 № 84 «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Южноукраїнської міської територіальної громади»»;  «Про надання матеріальної допомоги»; «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 11.12.2020 № 358»; «Про затвердження списку дітей перших двох років життя із малозабезпечених сімей для безкоштовного забезпечення продуктами дитячого харчування у І кварталі 2023 року»;  житлові питання, питання, що стосувалися архітектури та містобудування та захисту прав дітей.

Широке обговорення серед членів виконкому викликало питання щодо коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які надає відокремлений підрозділ «Південноукраїнська АЕС» державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», на 2023 рік, встановлених рішенням виконавчогокомітету Южноукраїнської міської ради від 15.12.2022 № 349.На розгляд було винесено два варіанти проєкту рішення: перший- це коригування тарифів, запропонований ВП ПАЕС, у другому ж варіанті пропонувалося розглянути заявувідокремленого підрозділу «Південноукраїнська АЕС» державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», та взяти до відома. Члени виконавчого комітету зазначали, що збільшення тарифів для населення у воєнний час – є недоцільним. Тож, в ході загального обговорення - перший варіант проєкту визначили необґрунтованим та ухвалили рішення другого запропонованого варіанту.

Загалом членами виконавчого комітету  розглянуто та більшістю голосів прийнято всього 38 рішень.