Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

 Як правильно задекларувати нерухомість - свою та членів сім’ї? Як отримати інформацію про свої активи для заповнення декларації, якщо документи втрачені чи перебувають на тимчасово окупованій території України?

03.04.2023
Національне агентство з питань запобігання корупції

НАЗК робить усе, щоби процес заповнення декларації став простим та відповідав усім сьогоднішнім викликам. В межах роз’яснень «Декларуйся» ми разом з вами заповнюємо розділ 3 декларації “Об'єкти нерухомості”.

❓Чи треба декларувати орендовану квартиру?

❓Що робити, якщо в об’єкта нерухомості немає реєстраційного номеру?

❓Чи у всіх випадках треба декларувати в розділі 3 “Об’єкти нерухомості” об’єкт нерухомості, який є місцем реєстрації?

❓Чи треба декларувати нерухомість членів своєї родини?

Відповідями на ці та інші питання ми з радістю ділимось з вами у відео нижче????????

Якщо ж ви через війну втратили документи чи не маєте доступу до них і не знаєте всієї необхідної інформації про об’єкт, вам стане в нагоді впроваджена НАЗК у Реєстрі декларацій спеціальна функція «Дані для декларації» (https://bit.ly/3LZK1Ay). Скориставшись цією функцією, декларант зможе автоматично зібрати наявну в реєстрах і базах даних інформацію про активи, у тому числі про об’єкти нерухомості, серед яких і земельні ділянки, з візуалізацією даних за формою розділу 3 “Об’єкти нерухомості” декларації.

❗️Важливо. Інформація про земельні ділянки з Державного земельного кадастру буде надана станом на кінець звітного періоду, а про об’єкти нерухомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно - на дату формування відповіді на запит. Перед перенесенням даних у відповідні поля декларації уважно перегляньте їх на актуальність.

???? Якщо виникли додаткові питання щодо заповнення декларації, знайти відповіді можна в “Базі знань НАЗК”: https://bit.ly/3lwGkYm.

Роз’яснювальні матеріали щодо заповнення розділів 1, 2.1 та 2.2 декларації можна знайти за хештегом #Декларуйся.