Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Як отримати дозвіл на розміщення зовнішньої реклами?

27.03.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Упродовж останнього часу в Южноукраїнській міській територіальній громаді інспекцією з благоустрою виявлено декілька рекламних конструкцій без дозвільних документів та накладено штрафи за самовільне розміщення (ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Відділ містобудування та архітектури надає роз’яснення фізичним особам підприємцям як отримати дозвіл на розміщення зовнішньої реклами.

Зовнішня реклама - реклама, що розміщується на спеціальних тимчасових і стаціонарних конструкціях - рекламоносіях, розташованих на відкритій місцевості, а також на зовнішніх поверхнях будинків, споруд, на елементах вуличного обладнання, над проїжджою частиною вулиць і доріг.

Зовнішня реклама розміщується на підставі дозволів, що надаються відділом містобудування та архітектури на підставі рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради.

Згідно Порядку розміщення об’єктів зовнішньої реклами на території Южноукраїнської міської територіальної громади, для одержання дозволу заявник подає до Центру надання адміністративних послуг (вул. Європейська, 35-В) заяву встановленої форми, до якої додаються :

  • Фотокартка або комп’ютерний макет місця (розміром не менш як 6х9 см), на якому планується розташування рекламного засобу;
  • Ескіз рекламного засобу з конструктивним рішенням.

На підставі поданої заяви з документами відділ містобудування та архітектури готує дозвіл на розміщення зовнішньої реклами та проект рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради «Про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами». Строк видачі дозволу або надання письмового повідомлення про відмову у його видачі становить 10 робочих днів.

Дозвіл видається безкоштовно.

За додатковою інформацією звертатися до відділу містобудування та архітектури за тел: 5-50-85