Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Пройшли навчальні заняття добровольчого формування

17.03.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

З початку повномасштабного вторгнення російських військ Южноукраїнською міською радою створено Добровольче формування територіальної громади №1, яке є воєнізованим підрозділом, сформованим на добровільній основі з громадян України, які проживають у межах відповідної громади.

Основним завданням ДФТГ - є участь у підготовці та виконанні завдань, поставлених комендантом та засновником, а саме: охорона порядку та захисту критичної інфраструктури в межах території відповідної громади.

15 березня з метою покращення своїх практичних навичок, підрозділ пройшов навчання, в якому взяли участь комендант захисту оброни міста, командир та заступник ДФТГ.

Наші добровольці опановували навики з тактики, надання першої домедичної допомоги, основ військової інженерії та поводження зі зброєю.

Заняття проводили спеціально навчені інструктори, які детально відпрацювали з ними всі заплановані методики.

Серед добровольців - здебільшого люди вище середнього віку, хоча є і молодші, навіть дівчата. Всі вони прийшли в підрозділ за покликом серця. З початку війни люди масово записувались до добровольчого формування з чітким бажанням – захищати свій район, дім, сім’ю. Вони з першого дня війни стояли на сторожі захисту міста і були готові в будь-яку хвилину дати достойну відсіч ворогу зі зброєю в руках.

Багато добровольців призвали до лав Збройних Сил. І, відрадно, що саме тут в ДФТГ, вони отримали початкові навички ведення бою, тобто отримали цінну практику, що знадобиться в бою.

Зараз охочих приєднатися до ДФТГ не так багато у зв’язку з високими вимогами до бажаючих. Проте комплектування добровольчих формувань на територіях громад лишається актуальним для безпеки на весь період дії військового стану.

Війна не закінчилася! Тому обов’язок кожного свідомого громадянина – сподіваючись на краще, бути готовим і до гірших сценаріїв, саме для цього і потрібні Добровольчі формування.