Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Санаторно-курортне лікування пільгових категорій населення

13.03.2023
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Санаторно-курортне лікування - це медична допомога, що здійснюється з профілактичною, лікувальною або реабілітаційною метою із застосуванням природних лікувальних факторів в умовах перебування на курорті або лікувально-оздоровчій місцевості та в санаторно-курортних закладах для здійснення профілактики захворювань.

Безоплатними путівками забезпечуються наступні категорії осіб: особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, учасників війни, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, ветерани праці та особи з інвалідністю загального захворювання та особи з інвалідністю з дитинства, які перебувають на обліку в управлінні соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради.

Для взяття на облік потрібно подати наступні документи:

  • паспорт (копію та оригінал);
  • заяву на видачу путівки;
  • медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о з зазначенням профілю захворювання;
  • копію ідентифікаційного коду;
  • копію посвідчення що підтверджує право на пільгу (оригінал подається для перевірки).

Особа, яка перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в органах соціального захисту населення, але в поточному році одержала безоплатну путівку, знімається з обліку.

Повторне взяття на облік проводиться на підставі вищезазначеного пакету документів та копії (дубліката) медичної довідки лікувальної установи за формою 070/о, якщо строк дії зазначеної довідки не закінчився.

За особою, яка перебуває на обліку, але не отримала безоплатну путівку в поточному році, зберігається право на забезпечення путівкою на наступний рік за умови поновлення медичної довідки лікувальної установи за формою № 070/о, якщо строк дії попередньої довідки закінчився.

Особи, які були письмово повідомлені про умову поновлення такої довідки, але протягом шести місяців з дня закінчення її строку дії не виконали цієї умови, знімаються з обліку.

У разі відмови особи від путівки складається акт відмови від путівки за формою, затвердженою Мінветеранів, а зазначеною путівкою забезпечується інша особа у порядку черговості.

Більш детальну інформацію можна отримати в управлінні соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради за адресою: бульвар Квітковий, б.4, І поверх, кабінет №5, телефон 5-50-03 або 0988937938.