Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Громадське обговорення проекту містобудівної документації на місцевому рівні (детальний план території) та звіту про стратегічну екологічну оцінку

09.03.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування

та звіту про стратегічну екологічну оцінку

 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради оприлюднює документ державного планування оцінку (далі - ДДП) та звіт про стратегічну екологічну оцінку (далі - СЕО) у відповідності до ст. 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

1. повна назва ДДП, що пропонується, та стислий виклад його змісту:  «Детальний план території земельної ділянки приватної власності, площею 1,2462 га (кадастровий номер 4820355700:06:000:1582), розташованої за межами населених пунктів на території Южноукраїнської міської територіальної громади під розміщення сільськогосподарської виробничої будівлі для підготовки, сортування та переробки рослинної сировини  до 1000 кг на добу», розроблений на підставі рішення Южноукраїнської міської ради від 05.05.2022 №974 та звіт про СЕО.

Проектом планується розширення функцій та можливостей альтернативної планованої діяльності сільськогосподарського призначення з переробки рослинної сировини, а саме – трав; визначення містобудівних умов та обмежень; визначення функціонального призначення, режиму та параметрів забудови території; відображення існуючих земельних ділянок та їх функціонального використання; створення належних умов охорони і використання об’єктів культурної спадщини та природоохоронних територій та об’єктів, інших об’єктів, що підлягають охороні відповідно до законодавства; визначення напрямів, черговості та обсягів подальшої діяльності щодо: попереднього проведення інженерної підготовки та інженерного забезпечення території; створення транспортної інфраструктури, організації транспортного і пішохідного руху, розміщення місць паркування транспортних засобів; охорони та поліпшення стану навколишнього природного середовища, забезпечення екологічної безпеки; комплексного благоустрою та озеленення; використання підземного простору та створення фонду захисних споруд цивільного захисту.

2. орган, що прийматиме рішення про затвердження ДДП - Южноукраїнська міська рада.

3. передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

а) дата початку та строки здійснення процедури - 09 березня 2023 року по 09 квітня 2023 року;

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо) – надання письмових зауважень  і пропозицій;

в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань–о 12.00 годині 21 березня 2023 року, за адресою 55002, м. Южноукраїнськ, бульвар Квітковий, 9 (сесійна зала).

Громадські слухання здійснюються відповідно до Порядку проведення громадських слухань щодо проектів містобудівної документації на місцевому рівні (далі – Порядок), затверджений постановою Кабінетом Міністрів України від 25.05.2011 № 555. Згідно з пунктом 5 Порядку під  час реєстрації  учасників  громадських  слухань  та пропозицій  (зауважень)  громадськості  організатором  проведення громадських  слухань  забезпечується  ідентифікація фізичних осіб, представників юридичних осіб. Пропозиції  (зауваження)  фізичних  та юридичних осіб, які не подали підтвердних документів для забезпечення їх ідентифікації, не розглядаються.

Ознайомитися з проєктом детального плану території та звітом про СЕО можна за адресою: 55002, м. Южноукраїнськ, вулиця Європейська, 48, фойє 1-го поверху, в будні дні з 08.00 – 19.00, у вихідні дні з 10.00 – 14.00 з 17 березня по 21 березня 2023 року.

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом ДДП, звітом про СЕО та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується ДДП – відділ містобудування та архітектури Южноукраїнської міської ради. Адреса: 55002, м. Южноукраїнськ, бульвар Квітковий, 9, кабінет 1;

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштову та електронну адреси та строки подання зауважень і пропозицій –у письмовому вигляді до відділу містобудування та архітектури Южноукраїнської міської ради на адресу: 55002, м. Южноукраїнськ, бульвар Квітковий, 9, кабінет 1 або в електронному вигляді на електронну адресу mistobud55085@ukr.net.

Відповідальна: Ічанська Христина Владиславівна – заступник начальника відділу містобудування та архітектури Южноукраїнської міської ради. За результатами розгляду замовник враховує одержані зауваження і пропозиції або мотивовано їх відхиляє. Строки подання зауважень та пропозицій - включно до 24.00 години 09 квітня 2023 року.Пропозиції і зауваження, подані після встановленого строку, не розглядаються;

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування - 55002, м. Южноукраїнськ, бульвар Квітковий, 9, кабінет 1, а також на офіційному веб-сайті Южноукраїнської міської ради http://yu.mk.ua/ (матеріали додаються).

4. необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування – відсутня.


Матеріали містобудівної документації

Звіт про СЕО

Матеріали щодо проекту МБД