Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Ремонт каналізації на вулиці Володимирській смт. Костянтинівка

22.02.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У Костянтинівці по вулиці Володимирській, а по-народному, у поселенні Поштове, замінюється каналізаційна мережа. Ці три двоповерхові будинки та один триповерховий, що знаходяться біля виправної колонії, були побудовані шістдесят років тому, і з того часу ніяких ремонтів мережі не бачили. Жителі скаржилися на те, що часто забивається каналізація, з проблемою звернулися до міської влади. Депутати вирішили допомогти, і у серпні 2022 року з бюджету громади були виділені один мільйон вісімсот двадцять дев’ять тисяч гривень на придбання матеріалів та оплату спецтехніки для поточного ремонту каналізаційної мережі. Головний розпорядник коштів – управління житлово-комунального господарства, а безпосередній виконавець – комунальне підприємство «Грааль». За словами його очільника Ігоря Агафонова, нові труби діаметром 200 міліметрів вкладаються без демонтажу старих, 100-міліметрових, для того, щоб не залишити людей без водовідведення на період ремонту. Наразі проводяться роботи по вулиці, попереду – монтаж труб у будинках з поетапним підключенням до мережі. Каналізація прокладається власними силами КП «Грааль», спецтехніку надало комунальне підприємство «Служба комунального господарства».

В планах керівника «Граалю» заміна трубопроводу холодного водопостачання, який також не знав ремонту з моменту будівництва поселення. Крім того, на цій вулиці великі втрати води і є нелегальні врізання в мережу.

На жаль, ремонт ведеться не так швидко, як хотілося б, але проведення робіт залежить від багатьох факторів, і не в останню чергу від погодних умов. Тож треба набратися терпіння заради комфорту у найближчому майбутньому.