Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Що нового реалізовують у тимчасовому притулку для тварин

22.02.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вже сьомий рік поспіль у Южноукраїнській громаді функціонує притулок тимчасового утримання тварин комунального підприємства «Служба комунального господарства».

Сьогодні на утриманні в закладі перебуває 175 собак. Працівники притулку виловлюють тварин двічі на тиждень. Після цього лікарем проводиться стерилізація вухатих та відбувши післяопераційний період – їх відпускають.

Зараз реалізовують одну із давніх мрій директора КП «СКГ» Лідії Паламарчук – будівництво операційної на території притулку. Роботи в самому розпалі. Скоро собак не доведеться возити до лікаря, а лікар приїздитиме, щоб зробити стерилізацію чи надати іншу медичну допомогу.

Під час перебування тварин у притулку їм надається якісне повноцінне збалансоване харчування, кошти на яке виділяються з місцевого бюджету. Інколи корм надаються благодійними організаціями та волонтерами.

Часто люди, приїжджають до притулку, щоб обрати собі собаку, і ці чотирилапі «безхатченки» – стають вірними товаришами своїм господарям.

А нещодавно комунальне господарство вирішило запровадити нову послугу – «Готель для домашніх тварин». Зараз будівля, яку планують використовувати у пригніченому стані, та як запевняє Лідія Володимирівна – всього кілька місяців і заплановане буде реалізованим.

У притулку собаки реагують на присутність нових людей – зовсім по різному. Одні агресивно, інші, навпаки тихо лежать у своїх будках, з надією піднімаючи очі, ніби просять «Візьми мене у сім’ю». Вже скоро вони повернуться на вулиць, так, тепер безпечними, але як і раніше без людської ласки, теплої каші та сухої будки. А можливо комусь із них пощастить?