Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У Южноукраїнську відбувся меморіальний захід до Дня Героїв Небесної Сотні

21.02.2023
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнську відбувся меморіальний захід до Дня  Героїв Небесної Сотні. У міському історичному музеї, де представлена тематична експозиція «Небесна Сотня: епізод нашої історії» зібралися представники органів місцевого самоврядування, депутати Южноукраїнської міської ради, військові, волонтери, представники підприємств та організацій міста.

Головним гостем заходу став учасник майдану – сотник четвертої сотні та справжній борець за волю та наш земляк Геннадій Культа, який поділився своїми спогадами про ті нелегкі дні. До присутніх зверталися секретар Южноукраїнської  міської ради Олександр Акуленко та начальник 1 відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування соціальної підтримки Микола Живогляд.

Отець Ігор Ворона настоятель храму Всіх Святих Українського Народу (УГКЦ), який ще з часів Майдану надає волонтерську та духовну допомогу, відслужив Панахиду за невинно убієнних українців з часів Майдану і до теперішнього часу. Також, вшановуючи Героїв Небесної Сотні і всіх загиблих захисників суверенітету України, присутні поклали квіти та запалили свічки біля стенду «Героїв Небесної сотні». 

На останок, учасники заходу взяли участь у щорічній всеукраїнській «тихій» акції «Ангели пам’яті».